235 stycken av de bästa exemplaren från MC-Collections fantastiska veteransamling kommer att säljas på MECUMS Auktion i Las Vegas den 25 januari 2019.
Bland de motocross cyklar som kommer att auktioneras ut finns bl.a. den Lito 500 med X-Cam motor och limmad alu-ram som togs fram i mitten av 60-talet. Vad tror du den kommer att säljas till för pris? Skicka in ditt svar före den 25 januari!
Du som kommer närmast det rätta priset kommer att vinna diplomet "Mr Moto Know-it-All” nummer 23! Skriv beloppet i US Dollar i meddelanderutan under rubriken "Kontakt" plus ange ditt namn och adress! Var med och tävla och vinn!
Bilden – Vad säljs den för??? – Lito 500 med X-Cam! Klicka på rubriken för fler bilder!
MC Coll Lito 1024x580

MC Coll Lito X Cam 3 1024x576

Bilden nedan - Även Bill Nilssons Lito kommer att säljas!
MC Coll Bills Lito 1024x574

Bilden nedan - Bland "pärlorna" som säljs finns även en Husqvarna racer-kopia från 30-talet!
MC Coll HVA racer 1024x625

Bilden nedan - Ytterligare en pärla - en Imme R100 "Bee". Favoriten bland de som var födda sent 30-tal! Det var den mest avancerade konstruktion bland motorcyklar vid den tiden - och många tillverkare har tagit ideér från just Imme. Ett gaffelben som framgaffel, en enbent svingarm som var hopbyggd med motorn och som samtidigt var avgasrör! Samma dimension på röret i ramen, gaffel och svingen för att hålla kostnaderna nere. Fjäder under sadeln som tog upp rörelsen mellan motor/svingarm och ramdel.
Motorn var ett underverk med nytänkande gällande växellådan och endast en ensidig lagring av vevpartiet. Förgasare och tändsystem, allt inbyggt i den eggformade motorn.
MC Coll Imme Biet 1024x576