Efter att Bil & MC-Rallyt var avklarat och deltagarna hade nått slutmålet i Nyvalla, fått lite fika och vilat upp sig, så var det dags för att köra igång de individuella skojtävlingarna och dagens höjdpunkt - det avslutande mopperacet ”Race Runt Ranchen”!
Klicka på rubriken för att läsa vidare eller gå in under ”Race Runt Ranchen” i rubriken ovan!
Bilden—En perfekt jämn och rättvis start - försöksheaten är igång!
3R_IMGP5969

Nytt för i år var att varje tävlingsmoment var en individuell tävling. Och alla i samma klass! Dock hade damerna lite favör genom att ha kortare avstånd i kastmomenten. Och det visade sig att de var med i tätstriden direkt! Som t.ex. i Pilkastning och Kasta Testisar där segrarna Hans Wigenfeldt respektive ”Totte” Hallman fick hårt motstånd av damer på andra och tredje platsen!
Kasta ringar-momentet blev inte så utslagsgivande som det var tänkt. Det var för svårt för de flesta. Thord Andersson kunde dock lirka in tre ringar på stången och med detta resultat så blev han segrare i klassen, före en lång rad tvåor!
I totalsammandraget där alla platssiffror räknades samman (som man räknade tidigare år - men inte i år) blev det stenhård strid mellan ”Totte” och Hasse Wigenfeldt  -  endast en poäng skiljde!
Även i år fanns det inbjudna prominenta gäster. ”Roffe” Sundberg, tidigare generalsekreterare på SVEMO, kom tillsammans med ”Varg-Olle”, Sten ”Storken” kom med Putte Järnström och ”Posa” Serenius hade som tidigare år sin fru Ulla med sig. ”Vargen” och Roffe hade ju tidigare i veckan kvalat in som ”Iron Butt-medlem” - en internationell titel som man tilldelas om man med motorcykel åker 220 mil under 24 timmar. Duon klarade av prestationen på 23 timmar och 50 minuter. ”Vargen” var lite sliten men deltog trots det med liv och lust i alla aktiviteter!
Ordförande Persson hade fixat priser ”extraordinär” till respektive pristagare i varje klass där förstapristagarna i huvudklasserna Bil & MC-Rallyt och Race Runt Ranchen fick ett specialkomponerat pris - med ett arrangemang med en kolv liknande veteranernas klubbmärke. Mycket uppskattat!
Bilderna nedan - ett urval från de olika momenten i tävlingarna! 

3R_-12_Sid_5B 
3R_-12_Sid_7 

 3R_-12_Sid_6

Nya regler var det även för Race Runt Ranchen. I år gällde utslagning. D.v.s. att man måste vinna sitt heat för att gå vidare. För att få fullt heat i varje omgång med tre man per heat så drog man lott bland de som placerat sig som tvåa i heaten före. Och det var tur det för den slutlige segraren, den gode ”Posa”! Han vurpade nämligen i sitt första heat och såg ut att bli utslagen direkt men eftersom Lelle Dahlén räknade fel på antal varv han kört och viker av in till depån innan han kör över mållinjen (!) så kommer ”Posa” tvåa i heatet och får alltså vara med och dra lott—och går vidare! P.g.a. kalabaliken med varvräkningen med Lelle så tilldelas han ett Wild Card men blir då utslagen.
Efter det så fortsätter ”Posa” med att vinna semifinalen och finalen och blir årets Race Runt Ranchen Champion. Grattis ”Posa”!”Posa” är ju van att vara den som är äldst när han tävlar. Men inte i Race Runt Ranchen - där är han 15 -20 år yngre än de övriga tävlande. Det måste kännas bra för ”Posa” att tillhöra de yngsta tävlande för en gångs skull!
Efter att finalen var avklarad så var det dags att hugga in på det fantastiska middagsbord som ”Perra” Nyberg hade ordnat. Kim, som är van att ta hand om gäster på fina kalas på bl.a. Uppsala Slott, såg dessutom till -  tillsammans med några av de övriga damerna - att maten presenterades på ett strålande sätt. Därefter avslutades dagen med prisutdelning av de fina priserna som tidigare nämndes och en avkortad filmvisning eftersom kvällen började skymma!
Tack alla ute på Nyvalla för all hjälp som behövdes för att få dagen och fungera och alla andra veteraner som ställde upp och jobbade för två hellyckade event på en och samma dag!
Nedan bilder från Race Runt Ranchen! 

 3R_-12_Sid_8
3R_-12_Sid_9
3R_-12_Sid_10B