Bil och MC Rally, tidigare benämnt Race Runt Ranchen startades 2002 och efter ett uppehåll 2017, på grund av vårt 25 års jubileum, så var det alltså dags för upplaga nr 17!
Bilden - Olika typer av fordon kan man hitta på UMCK Veteranernas Rally runda. Här provar Bruno Eriksson och Roine Lööf en dressin!

Ramsta 19 1

Denna gång med 33 st deltagare, vilket var en nedgång med ett 10-tal sedan 2017. Tyvärr är det väl en trend som kan vara svår att bryta. Vi blir alla äldre och krämporna kommer, antingen vi vill eller inte. Men helt förgäves är det inte, vi har fortfarande en hel del medlemmar som tyvärr av olika anledningar sällan eller aldrig deltar så vi ger inte upp. Varje gång någon av dessa kommer så är dom som alla övriga deltagare mycket positiva och glada när de åker hem.

Det började som vanligt med 5 mila runda där sex kontroller och en fikapaus skulle besökas. Vid varje stopp var det ett antal frågor som skulle besvaras. Alla kom efter rundan till Ramsta Bygdegård där det väntade en 5-kamp och sedan mat och dryck samt prisutdelning till de olika vinnarna.

Först till segrarna i rallyrundan. Här brukar författaren av frågorna, undertecknad, ofta skämtsamt "få på skallen" för svåra frågor. Denna gång tar jag inte åt mig speciellt, också det med skoj i sinnet, då 2 par hamnade på 9 rätt, av 12 möjliga, samt bägge paren svarade också rätt på de 2 utslagsfrågorna. Pilkastning fick avgöra kampen. Göte och Ingegärd Brunnberg vann här över Kalle och Ingrid Östlund.

Bägge 5-kamperna, en dam och en herrklass blev som vanlig spännande historier med tätt mellan de i toppen. I damklassen vann Signe Svedberg-Brandt på 9 poäng, tätt före Ulla Britt Svensson på 8 poäng. Dessa resultat är riktig bra då grenarna inte är lätta.
I herrklassen var det ännu jämnare, både Totte Bräck och Bruno Eriksson hamnade på 10 poäng. Det är ytterst sällan som det blir ett tvåsiffrigt resultat. Även här fick pilkastning skilja dessa herrar åt och där var Totte Bräck bäst.

Så till avslutningen med mat och dryck. Stämningen var mycket hög, (ljudnivån också) och det märks tydligt att den sociala samvaron är den viktigaste biten. De fanns inga tendenser till att deltagarna ville avsluta och åka hem så "arrangörerna" fick lite diskret börja plocka av borden för att kunna avsluta en lång dag. Bättre betyg kan väl inte ett arrangemang få!!

Ingenting kommer av sig själv, så ett stort tack till de som jobbat fram detta rally: Totte Hallman, Matte Wigenfeldt och hans Agneta, Mattes bror Hans med fru Kicki, Bruno Eriksson med fru Lotta Wennås min kära fru Ulla Britt samt Ampe Persson som alltid tar den viktiga rollen att fotografera och plocka med sig allt ban material från tipsrundan. Städat och klart när han kommer till Bygdegården.

Vid pennan
Bosse Svensson


Bilden nedan- Årets rallyrunda startades vid Fyris Skolan. Här ger Bosse Svensson instruktioner innan avfärd!
Ramsta 19 2

Bilden nedan - Paus inför resan till Ramsta! Totte B, Gudrun E, Maggan N, Camilla B, Göte B, Perra N, Sören J, Gunilla J samt Kalle Ö är deltagarna.
Ramsta 19 4

Bilden nedan - Roine Lööf och Anders Persson gläder sig åt cykelfyndet! Denna dressin finns vid fd. Balingsta Stn. Paret som köpte stationshuset och byggde om det till en trevligt hem, tiggde åt sig några bitar räls av personalen som rev järnvägen.  Dressin fick det tag på annat håll och ställde ner som en prydnad. Dessutom finns en del av perrongen kvar och orginaltrappan ned från stationshuset till denna perrong. Paret var också vänliga att låta rallydeltagarna gå ner till spåret och kolla runt. 


Ramsta 19 3

Bilden nedan - Framme vid Ramsta! Ove "Bagarn", Harry Hurtig och Totte Bräck står lutade över vår banderoll. Om denna banderoll finns en historia med koppling till oss. Bilden är tagen vid Lag-VM 1967 i Markelo, Holland. Föraren precis ovanför K:et i UMCK är vår egen Totte H, detta år regerande världsmästare i 250 cc. Någonstans till vänster på bilden finns Östtysken, Paul Friedrichs, regerande världsmässtare i 500 cc. Dessa två alfahanar struntade i att det var lag-VM och fightades hårt för att bevisa vem som var bäst ! När det var dags för varvningar blev Totte avkörd av banan av en av Pauls lagkompisar. Den svenske lagledaren "Rulle" Andersson var milt uttryckt; inte speciellt imponerad


Ramsta 19 5

Bilden nedan - Yngve Ekeberg gläds över att hans testisar har hamnat rätt på pinnen!
Ramsta 19 8

Bilden nedan - Bosse Svensson i djup koncentration inför tävlingsmomentet "Rulla däck"!
Ramsta 19 7

Bilden nedan - "Totte" Hallman - en av de få golfspelande UMCK-Veteranerna - ser till att bollen rullar sakta ner i skålen - men nej - otur igen!
Ramsta 19 9

Bilden nedan - "Totte" Bräck dominerade dagens aktiviteter, här grattas av "Totte" Hallman!
Ramsta 19 95

Bilden nedan - Dags för lite käk efter alla aktiviteter!
Ramsta 19 6

Bilden nedan - Rally segrarna Göte och Ingegärd Brunnberg med blommor och vinflaskor! Grattis!
Ramsta 19 11

Bilden nedan - Signe kammade hem damklassen i dagens tävlingar! Grattis!
Ramsta 19 12

Bilden nedan - Och här har vi segraren i herr klassen "Totte"Bräck! Grattis!
Ramsta 19 13

Bilden nedan - Ove "Bagarn" Johansson vann en fin flaska vin i vinlotteriet plus att han och Henry Häggluns kom trea i rally-tävlingen! Grattis!
Ramsta 19 14

Resultaten för Rally och de olika tävlingsgrenarna!
Skärmklipp 2019 08 11 23.10.39 2