Att arrangera Bil & MC rallyt är den aktivitet som absolut kräver mest förberedelser samtidigt som arbetet under själva evenemanget också är omfattande. Dessa saker, samt att vi inte kan bortse ifrån att vi också blir äldre, gjorde att vi beslutade att förenkla aktiviteten till en; SOMMARFEST.
Bilden - Man kunde tro att det var en vinklubb som hade årsmöte ute i Ramsta Bygdegård! Men så här många var det som vann vin & champagneflaskor i de olika tävlingarna som arrangerades under sommarträffen!
21 Sommarfest 23 1a

I år var den stora skillnaden att tipsrundan med Bil eller MC skippades och ersattes med en promenad runt Bygdegården, där också 5-kampen utspelades. Förra året deltog 35 st medlemmar vilket är en av de högsta deltagare siffra vi noterat men då skall påpekas att det inte arrangerades några rallyn under åren 2020 och 2021. Årets siffra hamnade på 19 st, vilket istället är ett av de lägre antalet deltagare.

Till tävlandet: Om vi börjar med tipsrundan så hamnade 2st par samt Yngve på samma antal rätt, 7. Utslagsfrågan fick avgöra. Segrare blev då Ampe och Signe som gissade på 72 st bollar, 2:a, paret Roine och Gittan, gissade på 84 st, medan 3:an Yngve trodde på 109 st bollar. Rätt antal var 70 st ! (Parentes: Totte H gissade på 70 st ! Det gjorde också Kicki W men hon blev nedröstad av maken Hasse som valde ett annat antal. HiHi)

Bilden nedan – Tipsrundan började med några ”enkla frågor”! 
20 Sommarfest 23 9 tipsp B

Om vi går över till 5 kampen så segrade Signe i damklassen på 10 poäng (bästa totalresultat för dagen), 2:a blev Kerstin Jansson på 7 poäng , 3:a Kicki W på 6 poäng. I herrklassen försvarade Bosse S. segern från 2022 genom att notera 9 poäng, Bakom honom kom 7 st gubbar på samma antal, 7 poäng, vilket innebar särspel på “testisarna” där Hasse W. till slut blev 2:a före Ordf. Stig-Ove J.

Bilden nedan – Förberedelser inför 5-kampen. Vilken station skall man börja med?
22 Sommarfest 23 12 B

Bilden nedan –– För Lelle blev det golfen som testades först!
225 Sommarfest 23 8 golf B

Bilden nedan – Här matar Matte i boll efter boll i det något "stora" golfhålet!
226 Sommarfest 23 11 mats w B

Bilden nedan - Signe var suverän som vann 5-kampen på dagens bästa resultat! Här ser vi Signe enkelt kasta in några frisbees, den svåraste stationen på 5-kampen! Ampe ser nöjd ut! 
23 Sommarfest 23 7 signe d

Bilden nedan –– Yngve precionsskjuter in sin andra boll i nätet. Ove "Bagarn" protokollför träffarna!
235 Sommar fest 23 Yngve B

Bilden nedan – Britta och Gudrun lägger upp taktiken inför straffläggningen. Bollen ska in i mål. Även om det bara hänger på någon futtig millimeter!
236 Sommarfest 23 B

Bilden nedan - Bosse som segrade i herr-klassen får här till ett perfekt kast i testistävlingen! 
25 Sommarfest 23 10 bosse c

Bilden nedan –– Omkastning krävdes av flera av de tävlande som hade samma poäng för att ta hem andra platsen.. Här svingar Hasse W. in kastet som gav honom andra platsen!
23 Sommarfest 23 4 Wigen B

Bilden nedan – Att läsa om, och titta på bilder om nostalgi motocross, gillar Roine. Här skummar han igenom den nya boken "Bakom Kulisserna" - en ny bok som precis har kommit ut! 
27 Sommarfest 23 2 B

Så till avslutningen med fika och tårta. Dagens absoluta höjdpunkt då bröderna Wigenfeldt före starten på träffen bestämt att vi skulle äta och fika mm ute på altanen där vi dukade på runda bord. Det blev ett suveränt samkväm där alla surrade med alla, flyttade mellan borden mm.
Men som vanligt sker ingenting om inte det finns medlemmar som gör jobbet. Stort tack till; Hasse och Kicki W, Matte W med sin Agneta, Bosse och Ulla S, Totte H. Här skall inte glömmas klubbmästare Bruno E som pga en inflammerad höftled inte kunde delta fullt ut. Vid Pennan Bosse S.

Bilden nedan - Roine beredd att smaka en bit av den glutenfria tårtan. Britta väljer istället en av en de andra specialbeställda tårtorna. Tårtor är UMCK-Veteranernas specialité! Till de UMCK-veteraner som inte deltog på årets sommarfest - missa inte nästa års sommarfest!

26 Sommarfest 23 5 tårta B

27 Sommarfest 23 1 B