15 st ordinarie veteraner samt våra två honnörs medlemmar, Erik Stenlund och Posa Serenius med kompis, summa 18 st “gubbs” dök upp för att få en guidad tur av nya Studenternas IP.
Bilden – Hela gänget fick testa konstgräsmattan under tiden Sirius A-lag tränade inför matchen mot AIK på lördag.
Studan Ove 2 Low

Jag vet att vi tyvärr har ett antal medlemmar som på grund av hälsoproblem inte kan deltaga, men jag vill verkligen beklaga övriga Vet:s som har hälsan och inte jobbar att de inte tog chansen att få en suverän guidad tur genom hela anläggningen. Vi möttes av Helene Lundevall som tog oss till VIP lokalen där det serverades kaffe och bullar. Lite senare anlände dagens guide; Arenachefen Stefan Wittberg. En "Stockholmare" med klubbadress i Brommapojkarna. Bakgrund som fotbollsspelare men framför allt som elitdomare med meriter från Allsvenskan, europeisk toppfotboll samt även en OS-turnering. Stefan visade snabbt att han verkligen kan sin arbetsplats in i minsta detalj. Allt verkar vara mycket väl genomtänkt. Både funktionellt, säkerhetsmässig och med möjlighet till olika alternativa lösningar på lokalerna utformning. Några "detaljer" jobbar dom på att förbättra, främst för reportrar och andra yrkesgrupper som jobbar under matcher. Genomgången av anläggningen avslutades på konstgräsmattan, även där genom information av “allt” som är viktigt.
Bilden nedan – Stefan Wittberg, arenachef och vår ciceron för dagen, berättar entusiastikt om verksamheterna på nya Studenternas!
Studan Stefan Wittberg Arean chef Low

Bilden nedan - Stefan visar upp lokaler som kan hyras ut till konferenser. Stora som små ytor - allt finns!
Studan Gruppvisning Low

Bilden nedan - Världsmästaren Erik Stenlund stötte på en annan världsmästare i korridoren. En jättebild på Ingemar Johansson från ett besök på Studenternas!
Studan Erik S. Low

Bilden nedan - Bosse Svensson, som är en meriterad fotbollsspelare, passade på att ta med sin CV-pärm från fotbollsåren när/om han skulle stöta på Sirius tränare. Han chansade på att Sirius skulle behöva förstäkning av laget och ville då ha en proffsig bild med alla hans sponsorer i bakgrunden!
Studan Bosse S värvning Low

Bilden nedan - Genomgång hur man anlägger en konstgräsplan efter konstens alla regler! Stefan berättar - alla lyssnar!

Studan gräsinstruktioner Low

Besök hos C-RAD
Efter den två timmar långa visningen av fotbollsdelen på Studenternas så lämnade halva gänget. Den andra halvan av gänget som blev kvar tog i stället hissen upp till 7:e våningen för att få en företagspresentation av företaget C-RAD, som Rune Sundström påpassligt fixat när vi ändock fanns på plats. Vi fick en utförlig och bra genomgång av de produkter man tillverkar av företagets operativa chef, Håkan Axelsson.
C-RAD tillverkar spetsteknologi för cancerbehandling med ett system som gör att stråldosen levereras till tumören med extremt hög precision och säkerhet. Det är banbrytande lösningar som bidrar till att fler cancerpatienter botas och dessutom förbättrar patienternas livskvalitet.
Bilden – Strålningen kommer från de tre enheterna i taket med extrem hög precision!
C Rad 900x600

C RAD 01

Bilden nedan – Företagets verksamhetschef Håkan Axelsson visar den fina utsikten över Uppsala man har från företagets kontor på 7:e våningen på Studenternas! (Tyvärr blev bilden tagen i motljus!)

C Rad Håkan Axelsson Low