I helgen kördes den första av de 17 Stadion Supercross tävlingarna som körs i årets serie. Tävlingen kördes på Anaheim Stadium i Los Angeles. Final heatet i huvudklassen blev verkligen underhållande då flera olika förare såg ut att ha chansen att ta hem segern. Det blev dock till slut förra årets totalsegrare, Eli Tomac på Yamaha som vann för Cooper Webb och Chase Sexton. I Lights klassen vann fjolårssegraren, australiensaren Jett Lawrence på Honda, en säker seger före Husqvarnas RJ Hampshire. Svensken Fredrik Norén vann Sista Chansen kvalet för att gå till finalen. I finalen kom han på 20:e plats!      Klicka på rubriken för att se fler bilder!
Bilden – Eli Tomac på sin Yamaha fortsätter att vinna – även i år!
Tomac 22 b

Bilden nedan -  Supercrossen fortsätter att vara populär. I Los Angeles kör man 2 tävlingar i Januari!
101 LA Fullsatt 23 B

Bilden nedan – Pressmöte före och efter tävlingen med toppförarna!
11 LA 23 Press B

Bilden nedan – Här ses delar av Hondas Team med teamchefen Lars Lindström sittande längst till höger. Lars är son till Gunnar Lindström - som själv var teamchef för Honda under 80-talet efter att tidigare jobbat för Husqvarna i många år!
12 LA 23 Lars Lindström B

Bilden nedan - ....och transportfordonen har inte blivit mindre inför år 2023!
13 LA 23 Parc B

Bilden nedan - Det stora samtalämnet inför den första tävlingen. Ken Roczen tillbaka på Suzuki! Det märke han körde som ung grabb när han började sin långa karriär! Han var med ett tag i början i finalen och slogs om pallplatserna men ramlade tillbaka i slutet av heatet och slutade 5:a!
14 LA 23 Roczen B

Bilden nedan - Eli Tomac nya Yamaha för 2023 års säsomg. Lättare, smalare, snabbare etc. etc.!
15 LA 23 Tomac Yam B

Bilden nedan – Så här ser programmet för säsongen 2023 ut gällande Supercross & Motocross tävlingarna i USA. De bästa förarna får efter att utomhus motocrosstävlingarna körts, köra två kvaltävlingar för att komma till den slutliga finalen. Den tävlingen kommer att avgöras på LA Coliseum den 14 Oktober. Prispengarna som förarna kör om i den avgörande finalen är helt otroliga 10 miljoner US$, alltså över 110 miljoner svenska kronor!
16 LA 23 US Serie 23 Bbb

x