Det blev ingen ”skit tävling” som vi förutspådde då VM premiären i motocross kördes i England i helgen. Under lördagens träning och tidskval både regnade och snöade det men under söndagens tävlingar så var det mest sol, endast en kort regnskur!Klicka på rubriken för att se resultaten - De 10 bästa i varje klass plus kommentarer!
Bilden – Så här såg det ut innan tävlingarna kom igång på söndagen!
VM Cross 1 1024x666


Resultat MX2: 

1 Jago Geerts Belgium 1 - 4 Yamaha
2 Tom Vialle France 6 - 1 KTM
3 Mikkel Haarup Denmark 3 - 3 Kawasaki
4 Jed Beaton Australia 2 - 6 Husqvarna
5 Rene Hofer Austria 8 - 2 KTM
6 Alberto Forato Italy 5 - 9 Husqvarna
7 Thomas Kjer Olsen Denmark 11 - 5 Husqvarna
8 Roan Van De Moosdijk Netherlands 9 - 11 Kawasaki
9 Conrad Mewse United Kingdom 4 - 17 KTM
10 Mathys Boisrame France 14 - 7 Kawasaki

 

Jeffery Herlings: "Idag var det första GP:et av de tjugo som körs i år - och jag var konsekvent: Två bra starter, ledde hela första heatet från start, i andra heatet låg jag trea ganska snabbt bakom Tony och tog mig sedan upp till andra platsen. Banan var tuffaste laget och solen låg riktigt lågt och skapade problem. Det är fortfarande den tiden på året där det blir mörkt ganska tidigt, så det var svårt med skuggorna. Jag ville inte ta några risker i andra heatet och jag var nöjd med andra platsen. Det var en bra helg och jag tycker att vi har förbättrat cykeln avsevärt under vintern, detta var den första riktiga testen. Jag ser fram emot Valkenswaard nästa vecka och mitt hemma Grand Prix." 

Tim Gajser: Jag är nöjd med hur den första tävlingen för säsongen gick. Tyvärr hade jag ett par krascher i den första heatet, en precis i början av loppet som innebar att jag fick börja från sista plats. Jag arbetade mig upp genom fältet för att till slut komma åtta. Tyvärr, efter den andra kraschen precis i slutet, jag fick jag släppa ytterligare en placering. I det andra heatet lyckades jag att få en bra start och visa hur bra jag kan åka. Med den låga solen och djupa hjulspår, var banan verkligen ganska knepig men jag kände mig bra och bekväm. Andra platsen idag totalt är inte så illa med tanke på mitt första heat. Nu åker vi vidare till Valkenswaard för en ny utmaning nästa helg.

Resultat MX1

1 Jeffrey Herlings Netherlands 1 - 2 KTM
2 Tim Gajser Slovenia 8 - 1 Honda
3 Antonio Cairoli Italy 4 - 3 KTM
4 Jeremy Seewer Switzerland 2 - 8 Yamaha
5 Mitchell Evans Australia 3 - 7 Honda
6 Gautier Paulin France 7 - 4 Yamaha
7 Clement Desalle Belgium 5 - 5 Kawasaki
8 Glenn Coldenhoff Netherlands 6 - 6 GasGas
9 Henry Jacobi Germany 10 - 9 Yamaha
10 Jorge Prado Spain 9 - 12  KTM