En av de största samlarna i USA av veteran crosscyklar, Chris McAllister, var på besök i Uppsala för några dagar sedan. I första hand för att träffa Gunnar Johansson. Klicka på rubriken för att läsa vidare!
Bilden – Runda bordet konferens om gamla cross cyklar
!
2x Gunnar besök 1 788x591

Chris, som alltid reser tillsammans med Gunnar Lindström när han är här i Sverige för att köpa upp veterancyklar, träffade Gunnar Johansson och hans fru Laila och undertecknad på en restaurang i Uppsala. Chris ville berätta att han just nu håller på att rusta upp Gunnars Lito till nyskick efter att ha köpt den av en holländare – som i sin tur hade köpt den av en svensk – som köpt den av Tommy Ahl – som i sin tur hade köpt den av Sören Asplund – som i sin tur hade köpt den av Gunnar Johansson i mitten på 60-talet - då Gunnar började åka CZ!
Chris (i vit T-shirt) är ytterst noggrann när han rustar upp de cyklar han köper och vill ha dem i exakt original utförande i varje detalj och hade en lång lista på frågor som Gunnar besvarade. Vi har anledning att återkomma och visa slutresultatet om ett tag här på hemsidan!
Chris har, med Gunnar Lindströms hjälp, skaffat en ansenlig samling av fina svenska crosscyklar – alltifrån Silver & Guldpilar, Hedlund-Husqvarna och Monark och nu även en äkta Lito! Han är noga med att få historiken runt de cyklar han köper och är det en känd förare som kört maskinen då bjuder han tills han får köpa den!
Återkommer när jag får fram mer info hur det gick med Gunnars Lito! Mvh /Torsten Hallman

Bilden nedan - Gunnar på väg mot sin första VM seger på sin Lito!
Gunnar J. Bremg. 62 589x788

Bilden nedan – Och här ser vi Sören ”Biran” Asplund på samma maskin!
1 Biran Sören Asplund 790x483