Den Motorhistoriska Dagen i Surahammar, som programenligt går av stapeln på nationaldagen varje år, blev återigen en stor framgång för arrangörerna. Genom åren har man alltid haft olika teman som har uppskattats av publiken och man har vunnit ett flertal priser för sina fina arrangemang. Årets tema var -  ”Totte” Hallman och Husqvarna – och det blev en hel del överraskningar! Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden – Här poserar ”Totte” vid Hallman-montern vid ingången till museet!
Sura TH ingång 524x788

Ingen kunde väl tro att ett föredrag med MC-tema av ”Totte” Hallman skulle locka fler besökare till brukssamhället Surahammar än vad det upphaussade politiker mötena som just nu genomförs ute vid Järva gjorde. ”Totte” spöade med lätthet Liberalernas Jan Björklund och sossarnas minister Anders Ygeman vad det gällde antal besökare! Tydligen roligare att umgås med MC-folk än med politiker!

Bilden – Massor av MC-entusiaster fanns på plats vid Gyllene Hjulet!
Sura publik en mass 788x522

Bilden - Tord Ahlqvist, en av arrangörerna som drar det stora organisationslasset, introducerar här "Totte" för publiken!
Sura Tord TH 788x522

Det ursprungliga programupplägget som man hade gått igenom med "Totte" avvek redan efter någon minut. Speakern "Ragge" bytte ämne och överraskade alla, och speciellt "Totte" genom att först plocka fram Marie Höljer, flerfaldig Svensk Mästare och vinnare av en hel rad tävlingar inom cykelsporten. I början på 90-talet sponsrade "Totte" Marie och Team Wirsbo med Cycle Pro cyklar - ett märke som ingick i Hallman bolagen då.
Bilden - Här pratar "Totte" och Marie om CyclePros alla segrar! Och speakern "Ragge" förbereder flera överraskningar!

 DSC0037 788x522

Men det var bara början på överraskningar! När man rullade fram en Husqvarna 250-maskin som "Totte" började beskriva historien om så märkte han inte att, förutom två stycken från arrangörsklubben, att det fanns tre "gubbar" till som stod runt cykeln. Inte förrän blicken började vandra mellan alla - då upptäcker han att det är Olle Petterson som står där! Plus dessutom Åke "Ryssen" Törnblom och Staffan Eneqvist - alla som ingick i det lag som vann Lag-VM på Brands Hatch 1966! Vilken överraskning!

Bilden nedan - Här pratar bara "Totte" på - utan att se att Olle, "Ryssen" och Staffan står framför honom - Tablå!!!

Sura TH ser nada 788x522

Bilden nedan - "Lappen" Forsberg, som ingick i laget som vann Lag-VM 1963, var nästa överraskning. Här kommer han fram till "Totte" med en Husqvarna från den tiden!
Lappen 788x522

Bilden nedan - Nästa överraskande gäst var Christer Hammargren! Här med en av de första YZ-cyklarna som "Totte" och han var med och utvecklade i början på 70-talet!

Sura Hammargren 788x522

Bilden nedan - Största överraskningen! Man hade t.o.m. fått Bengt Åberg att komma till träffen trots sina problem med syn och körkort. Här överraskar här "Totte" med att rulla fram en Yamaha HL500 maskin, en cykel som han själv blev sponsrad av Hallman & Eneqvist Motor med under 70-talet! Det blev stora applåder!
Sura Bent Åberg 788x522

Bilden nedan - Här sitter Lag-Världsmästarna på rad och blir intervjuade av "Ragge". Här är det Staffans tur!
Gänget Laget

Bilden - Även lagledaren för det svenska motocrosslandslagen på 60-talet, "Rulle" Andersson - still going strong med sina 92 år - fanns på plats. Här tillsammans med Sture Andersson - en av arrangörerna till den lyckade träffen!
Sura Rule o Sture 788x522

Bilden nedan - Lasse "Lappen" Forsberg längst t.v i övre raden får hjälp med kavajen av Sture. Därefter kommer Staffan Eneqvist, Lennart Dahlen, TH och Christer Hammargren. Nedre raden fr.v. Erik Stenlund, Åke Törnblom, Olle Pettersson, Bengt Åberg och Rulle Andersson!
Sura Lagbild 788x443

Bilden - Svemos ordförande Håkan Leeman fanns på plats och tackade "Totte" för hans insatser inom motorsporten!
Sura Svemo 788x522

Bilden - Några av de glada UMCK-Veteranerna som fanns på plats i Surahammar!
Sura UMCK VetsxDSC 8924 1 788x524 

Bilden - Flera UMCK- veteraner och mc-polare pratar gamla minnen!
Sura UMCk Vettar 788x443

Bilden - Tord Ahlqvist passade på att få några av de världsmästare som fanns på plats med att signera fotona på den nya världsmästarväggen som man byggt upp inne i museet! Här kommer Bengt Åbers bild på plats!
Sura Tord fixar 788x591

Bilden nedan - Några UMCK-Veteraner summerar intrycken under dagen!
Sura UM gubbs 443x788
x