En mycket intressant resa till Hedemora MC-Museum gjorde c:a 35 UMCK Veteraner under veckan!
Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden - Inte bara motorcyklar, utan sång och musik bjöd chefen "Klurik" på införd passande 50-tals pott-hjälm!
1 Hedemora 10 800x800

 

Vid ankomsten till Hedemora Museum tog Carl-Erik Johansson med fru emot med kaffe och dopp. Utställningen var inrymt i ett större  boningshus med utrymmen dels på bottenvåningen och källaren samt ett garage.
Och det var mycket att beskåda - motorcyklar och mopeder från sekelskiftet och framåt. Fotoalbum mestadels från Hedemora TT. Motorer, motordelar, skyltar, reklam. Kort sagt - allt som kan intressera vetgiriga veteraner.

Carl-Erik, även kallad "Klurik", fick svara på massor av frågor och han avslutade visningen med att ta sin gitarr och sjunga egenkomponerade visor som handlade om Hedemora TT och andra lustigheter. "Klurik" är en mycket duktig musikant och sångare så framträdandet uppskattades högt.

Efter träffen så åkte veteranerna till en närbelägen restaurang och efter en välsmakande måltid så körde man runt den historiska TT banan. Ett flertal som såg tävlingarna på 50-talet kunde känna historiens vingslag! Moto Cross banan var placerad inom TT banans omkrets. Där arrangerades VM-tävlingar och UMCK Veteranernas förare firade stora framgångar, bl.a. tog Torsten Hallman flera Grand Prix segrar där.

Bilden nedan - Carl-Erik visar upp sin AJS Sidovagn inför intresserade veteraner!
2 Hedemora 3 800x598

Bilden nedan - Anders Persson med en affisch om Jubileumsloppet MC-Rally-Veterancross 6 juli 1996. Carl-Erik visar en flaska akvavit från sekelskiftet.
3 Hedemora 9 800x598

Bilden nedan - Bosse Svensson, Sivert, Roine Lööf lusläser samlingen av fotoalbum. Sivert, som tävlade i Hedemora TT utbrister, - Titta där är en bild på mig!
35 Hedemora 2 800x598

Bilden nedan - Tidningsartiklar om Hedemora TT. Tävlingarna som har publikrekord genom tiderna i Sverige.
4 Hedemora 8 800x598

Bilden nedan - Sivert Eriksson blev nostalgisk när han återsåg en HVA Silverpil!
5 Hedemora 4 800x598