Den årliga FIM Galan - där 2012 års världsmästare inom motorcykelsportens alla olika grenar får mottaga sin VM-medaljer och VM-diplom - ägde rum i Monte Carlo, Monaco i början av december. I samband med galan delade även FIM ut utmärkelsen "FIM Legend" till legender inom de olika motorsportgrenarna. Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden - Så här ser den ut - FIM Legend trofén!
12 TH Legend


1962 vann Torsten Hallman sin första VM-titel. Vid årets FIM-Gala i Monte Carlo var han inbjuden att som en legend inom motocross sporten förrätta prisutdelningen till årets världsmästare i de tretton olika klasserna inom motocross. Totalt var det hela 38 olika världsmästare inom de olika motorcykelkategorierna som hyllades under galan inför 500 gäster. FIM Galan direktsändes i TV till ett flertal länder. Övriga tidigare världsmästare som som också tilldelades titeln "FIM Legend" var Jim Redman Road Racing, Hans Nielsen Speedway, Dough Lampkin Trial, Hubert Auriol flerfaldig Paris-Dakar vinnare och Kari Tiainen Enduro.

”Det är en stor ära för mig att bli inbjuden av den internationella motorcykelfederationen till årets FIM-Gala här i Monte Carlo – speciellt när det är precis 50 år sedan jag vann min första VM-titel och själv fick hämta VM-medaljen” säger Torsten Hallman.”Och även om det redan då var smoking som gällde på banketten så har Galan utvecklas enormt storleksmässigt och mediamässigt under de 50 åren som gått”.
Ett femtiotal journalister och flera TV-team bevakar numera allt som sker under de två dagarna som aktiviteterna pågår då mästarna i de olika kategorierna hyllas, samt delegater från de 168 olika länderna som är anslutna till det internationella mc-förbundet, samlas för att delge nyheter och planer för det kommande året.

Bilden nedan - Torsten Hallman tar emot utmärkelsen av FIM´s president Vito Ippolito!
12 TH-Vito I
Antonio Cairoli, som i år tog sin tredje titel i motocrossens kungaklass MX1, är den förare som dominerat motocrossen de senaste åren och blev alltså den som tog hem den 50:e titeln i klassen som för första gången vanns av Torsten Hallman säsongen 1962. Cairoli har tidigare tre VM-titlar i MX2-klassen. I de små klasserna 65cc och 85cc gick överraskande VM-medaljerna till förare från Australien och Taiwan. Det var första gången en förare från Taiwan lyckades vinna VM-guld i motocross.
Bilden nedan - Totte Hallman lämnar över VM-medaljen och diplomet till italienaren Antonio Cairoli. Hans sjätte VM-titel!
12 TH-Cairoli
Bilden nedan - Här är det årets världsmästare i MX2-klassen holländaren Jeffrey Herlings som tar emot sitt pris!
12 TH-Herlings
Bilden nedan - Världsmästarinnan i VMX Chiara Fontanesi från Italien tar emot priset!
12 TH - Fontanesi
Bilden nedan - Och här är det amerikanen Ryan Villopoto som hämtar priset för sin VM-titel i Stadium motocross!
12 TH och Villopoto
Under de två dagarna som galan ägde rum fanns det gott om tid att umgås och lära känna förare från de olika mc-sporterna.
Bilden nedan - Totte Hallman gratulerar Jorge Lorenzo till VM-titeln i roadracingens kungaklass Moto GP!
12 TH-Lorenzo
Och på bilden nedan i samspråk med Speedwayvärldsmästaren Chris Holder! 
12 TH-Chris Holder
Och här med roadracing legenden Jim Redman från Syd Afrika!
TH  Jim Redman Small