Sista helgen i Maj, fre-lör-söndag den 25, 26 och 27 maj 2012 kommer det att skrivas motocross historia! Motorklubben i Imola, Italien har inbjudit förare som vunnit och/eller deltagit i VM-tävlingarna som kördes på Imolas crossbana under åren 1948 till 1965! En unik samling förare från ett flertal länder kommer att träffas och presenteras inför publiken!
Just Imolabanan var en favoritbana för svenskarna och det visar sig också i resultatlistorna. Från år 1955 till 1965, under de elva VM-tävlingarna som kördes, var det elva segrare från Sverige!
Klicka på rubriken för att läsa vidare om arrangemanget i Imola. Du som är motocrossälskare kan inte missa årets högtidsstund inom veterancrossen! Prata med dina veteranpolare och boka resan omgående!
Bilden - Affischen som berättar om årets händelse!
Affisch_1Front_Imola

Det blir ett unikt tillfälle att se och träffa de gamla VM-veteranerna i en unik miljö. Aktiviteterna kommer bl.a. att ske i Aqua Minerale Parken som ligger i stan, där motocrossbanan låg under åren 1948 till 1965. Runt parken ligger f.ö. även den kända Formula 1 banan. Förutom att de inbjudna förarna kommer att åka på samma typ av crossmaskiner som dom tävlade på under glansdagarna så kommer det även att bli en imponerande utställning av veterancrosscyklar, fotoutställning med hundratals fotografier, kvällsaktiviteter mm.
Från Sverige kommer alla de förarna som vann de sista elva VM-tävlingarna på Imolabanan: Sten "Storken" Lundin som vann fyra gånger, Bill Nilsson och Roffe Tibblin som vann tre tävlingar vardera samt Torsten Hallman som vann den enda 250 VM-tävlingen som kördes på Imola banan 1964. Dessutom kommer Gunnar Johansson, Sivert Eriksson, Jeff Nilsson med flera "old-timers" från Sverige och övriga länder att finnas på plats. Ett tillfälle som en cross-entusiast inte får missa! Läs listan nedan över de förare som kommer från de andra länderna!
Läs nedan informationen och tider som gäller om arrangemanget!
Affisch-Program_1_Imola
Affisch-Program_2_Imola
Affisch-Program_3_Imola