Efter att Ryan Villopoto ha haft turen på sin sida de senaste veckorna med att andra förare har vurpat i ledningen, och i princip givit bort segrarna till Ryan Villopoto, så visade han i Indianapolis Supercross i helgen inför 60.789 åskådare att han är en värdig ledare av serien totalt genom att vinna överlägset. I Lites klassen tog Ryan Sipes sin premiärseger genom att vinna före Justin Barcia.
Läs mera genom att klicka på rubriken eller under ”Nyheter 2011”!
Bilden- Ryan Villopoto på sin Monster/THOR-sponsade Kawasaki på väg mot sin femte delseger i årets Supercrosserie!
Villopoto-daytona

 

Chad Reed på sin Honda tog starten i finalheatet men kunde inte hindra Villopoto från att omgående ta täten och sedan dra ifrån det övriga fältet varv efter varv. Det blev istället en hård strid om andraplatsen mellan Reed och Dungey, som växlade position varv efter varv, men som slutade med att Dungey körde på Reeds bakhjul och vurpade. Reed fick sen istället fightas med James Stewart, som efter en dålig start, kom ifatt på slutvarven. Stewart avgjorde den striden genom att passera Reed genom att göra ett trippelhopp (!) och säkrade därmed andraplatsen. I den totala ställningen leder nu Villopoto med 26 poäng före Stewart och 29 före Reed.
Ryan Sipes, som alla har tippat som den nya kommande stjärnan, tog sin premiärseger i Lites-klassen på sin Yamaha före årets nykomling Justin Barcia. Barcia håller nu en säker ledning i totalen. Skotten Dean Wilson, som vann för två veckor sedan, misslyckades genom att både få en dålig start plus vurpa i finalen. Han slutade på en sjundeplats
.
Bilden nedan - Ryan Sipes på sin Yamaha tog hem sin första seger någonsin i Lites-klassen!
Sipes-daytona