UMCK-Veteranernas traditionella Julbordsaktiviteter ägde i år rum på Eklundshofs Festvåning, en festlokal med urgamla traditioner. Det var här som Uppsala Gluntarna med Gunnar Wennerberg träffades för att äta, dricka,trivas, skriva och sjunga de traditionella gluntensångerna i mitten på 1700-talet. Och det var här dom skrev den kända sången "Här är gudagott att vara åh, vad livet dock är skönt". Och att livet var skönt det tyckte även de 40-tal veteraner som hade samlats för att äta julbord när de välkomnades med en flammande brasa och varm glögg utanför lokalen innan de gick in till det uppdukade julbordet.
Bilden: UMCK-Veteranernas välkända logotype välkomnade alla gästerna!
UMCK_Julbord_-10_029


2010_178
Bilden ovan: Kim Ehn och Totte Hallman smakar på glöggen som serveras "lagom varm" ute i den kalla natten!

Bilden nedan:
Ett utmärkt julbord med massor av rätter att välja bland. Leffe Dahlén ser fram emot att hugga in på förrätterna!
UMCK_Julbord_-10_049

Bilden nedan:
Ett glatt gäng veteraner samlade runt ett  av borden.
UMCK_Julbord_-10_053

Bilden nedan:
Sånghäftet, ett bra verktyg för att få till en lyckad fest. Roine och "Totte" försöker att få alla att stämma upp i allsång! Som nämndes i inledningen så har Eklundshof en lång tradition att vara "stället" där sång och musik har frodats ända sedan mitten på 1700-talet. Och UMCK-Veteranerna såg till att traditionen kunde hållas vid liv!
UMCK_Julbord_-10_060

Bilden nedan:
Den obligatoriska försäljningen av fruktkorgar - även det en tradition på veteranernas julfester! Kalle och "Ampe" försäkrar att så gott som alla lotter är vinst. Här är det Kim som drar vinstlotten åt sambon Sivert!
UMCK_Julbord_-10_063

Bilden nedan:
Och här har vi den lyckliga vinnaren till en av fruktkorgarna. Sivert gläds åt priset!
UMCK_Julbord_-10_071

Bilden nedan:
Och här har vi några till som fanns bland kvällens vinnare. Bosse och fru Ulla gläds över att vinna fruktkorg nummer två! 
UMCK_Julbord_-10_072

Bilden nedan:
Ordförande Persson berömmer Sylvia Persson för den fantastika fotoboken som hon hade sammanställt. En väldokumernterad sammanställning med nästan 200 bilder med text från sommarens aktiviteter från Bil & MC Rallyt och Race Runt Ranchen! 
UMCK_Julbord_-10_087

Bilden nedan:
Kvällens potpurri med festande veteraner!
Julmix_-10