Alla heat som kördes under premiärtävling i årets cross-VM som kördes i Sevlievo, Bulgarien i helgen vanns av KTM! Och inte nog med det – i flera av heaten blev det dessutom dubbelseger!
I den stora MX1- klassen gick totalsegern till tysken Max Nagel med heatplaceringarna etta och två. Han vann före fjolårets världsmästare Tony Carioli som för dagen körde KTM´s nya sensationella 350-kubikare. Tony vann det andra heatet klart men misslyckades i det första heatet efter en dålig start plus en lättare vurpa som gjorde att han inte var bättre än femma.
Sveriges nya cross-hopp, Tom Söderström, gjorde ett bra första heat och slutade på 18:e plats men fick tyvärr bryta det andra efter maskinkrångel.
I MX2-klassen vann den regerande världsmästaren Marvin Musquin från Frankrike båda heaten i suverän stil före det tyska underbarnet Ken Roczen. Dagens sensation var 15-åriga superlöftet Jeffery Herlings från Holland som i sin VM debut kom på fjärde plats totalt på sin KTM efter heatplaceringarna sexa och trea.

Slutligen så dominerade även KTM damernas premiärtävling genom att Stephanie Laier från Tyskland vann båda heaten. Här kom Sveriges bästa kvinnliga crossförare Elin Mann - även hon på en KTM - på en hedersam åttonde plats efter heatplaceringarna åtta och sjua.
Klicka på "Nyheter" för att se 70-tals dekalen - Ha nå´t vasst mellan benen! KTM var vassa redan då!

Logga_Vassa_KTM