Efter en bussresa från Uppsala till Frihamnen i Stockholm klev ett 25-tal förväntansfulla veteraner med damer ombord på M/S Romantika för avfärd till Tallinn. Sivert, som ansvarade för kontakterna med resebyrån, hade i sista stund fixat ett konferensrum där hela gruppen kunde samlas för en genomgång av kommande händelser plus att man tittade på en film innan man avnjöt en trerättersmeny. Därefter blev det ett besök på nattklubben som bjöd på ett bejublat uppträdande med dans och härlig musik.

Klockan 10.00 anlände båten till Tallinn följande dag och där välkomnades deltagarna med en veteranbanderoll som ordföranden Anders Persson och hustru Signe visade upp. Dom hade passat på att ta en semestervecka i Estland  och fanns redan på plats.   En förhandsbeställd buss stod sedan startklar och tog deltagarna med på en mycket intressant rundtur i och omkring Tallinn där en guide berättade om Estlands historia och minnesmärken. Landet blev fritt den 20 augusti 1991 efter en lång ockupation av både tyskar och ryssar och har sedan dess haft en fantastisk utveckling under de efterföljande åren gällande mat-kläder-butiker och byggnader. Levnadsstandarden kan idag nästan jämföras med Sverige och även prisläget börjar idag att närma sig det svenska vilket inte minst märks på vin och spritpriser.

Efter den guidade turen så kunde deltagarna själv se sig om i staden, besöka butiker eller ta sig en matbit på någon av stora torgets många restauranger. Klockan 18.00 lade båten ut ifrån hamnen och deltagarna kunde återigen samlas i konferensrummet där ordföranden berättade om Estlands historia mm. innan det var dags för en utsökt middag och andra nöjen.

Båten anlände till Stockholm klockan 10.00 på söndagen och deltagarna var åter i Uppsala vid 12-tiden. Alla deltagare var överens om att det varit en mycket intressant och trevlig resa, och som en av deltagarna sa, nu är det bara att vänta på 20-års jubileumet!