Inte ännu publicerad

 

 

Hej alla motorvänner! 

Att göra Las Vegas med allt som det innebär, att vara med på den avslutande 

finalen i Världsmästerskapen i Stadium cross som traditionsenligt går av stapeln i Las Vegas, att besöka Hollywood och Beverly Hills, att besöka en invigning av ett motocross museum i San Diego, att  besöka THOR´s designkontor för motocrossutrustning utanför San Diego samt avslutningsvis vara med på en ”Reunion - Motocross of Champions” i motocrossmetropolen Lake Elsinore - det var vad jag och  min hustru Gudrun hann med på lite mer än en vecka nu i början på Maj! Med på resan var även Håkan Eriksson, stor motocrossentusiast/expert och VD för Scott Svenska samt vår ciceron, UMCK-Veteranen Totte Hallman.

 

Det var ju inte precis som på Rörken när man kom ut till Sam Boyd-stadion som ligger någon mil utanför Las Vegas centrum. Ett enormt stort depåområde med trailers, bussar och depåtält för förare och mekar, airconditionbussar för att kyla ned sig i, cateringverksamhet med grillar och käk, där THOR-teamet hade utspisning av käk av större omfattning än vad Svensson Krog har i Uppsala! Helt enkelt imponerande - man gick bara med öppen mun och nästan tappa andan av alla nya intryck.

Och tappa andan kan man ju faktiskt göra när man ser de vackra depåflickorna 

sponsrade av Red Bull, Monster, Rockstar och andra företag som säljer sina produkter med att visa upp vackra flickor!

Tävlingen var helt avgörande för vem som skulle bli året världsmästare, Chad Reed för THOR-Yamaha eller Kevin Windham på Honda. Chad behövde komma minst sexa i den avslutande tävlingen för att vinna totalt men eftersom Honda hade flyttat upp en hel del förare från den lätta klassen så gick snacket i depån att Chad skulle få det tufft. Före start var dock Chad helt övertygad om att han skulle åka från alla – även om Honda-förarna skulle köra tufft.

Windham tog starten i finalen och hade en hel rad av Honda förare efter sig som gjorde allt för att göra livet svårt för Chad. Men lugnt och säkert plockade Chad förare efter förare för att slutligen efter ungefär halva heatet även passera Windham och ta över ledningen.

Chad var otroligt glad efter att satt alla på plats. Han hade ju åkt halvskadad under flera tävlingar, pressat sig själv för att skramla ihop poäng i dessa tävlingar. Tack vare att han fick slita hårt då fick han nu lön för mödan till slut!

Avslutningsbanketten som hölls dagen efter på Planet Hollywood var av kollosalformat och gladast av alla var en viss Chad Reed som dessutom hade sina föräldrar på besök från Australien. I sitt tacktal var Chad nära gråten när han pratade om sina föräldrar. Han tog upp hur mycket han saknat dom under alla år när han som 17-åring reste iväg ensam från Australien, först till Europa och VM-tävlingarna där och sen när han åkte vidare över till USA några år senare. För kvällen var Chad uppklädd i en helvit kostym plus en vit keps med THOR loggan i guld – kanon coolt!

 

Efter avslutat Las Vegas besök styrde Håkan vår vita Caddilac ”on road 66” genom öknen mot Death Valley, i riktning mot Los Angeles, Hollywood och Beverly Hills där vi stannade ett par nätter på Beverly Hills Hotel och var normala turister – ingen sammanblandning med motorcyklar! Gudrun var imponerad av blomsterarrangemangen och poolområdet och Håkan, som gillar sånggruppen Eagels, nynnande på låten "Hotel California". Det var ju just det rosa Beverly Hills Hotel som stått som model för den låten! Cool och kult!

 

Nästa mc-äventyr var att vi besökte ett nyöppnat museum i San Diego ”Early Days of Motocross” där Totte var centrum för dagen, med autografskrivande, TV-intervjuer mm. Coolt att se en massa gamla cross-cyklar från gammeltiden, ett sånt museum borde det finnas även i Sverige.

   

Nästa anhalt var sedan ett besök på THOR´s designkontor i El Cajon utanför San Diego. Där jobbar idag ett 30-tal människor med att ta fram THOR kollektioner plus att serviceverksamheten för Chad Reed, Jeremy Mc Grath, Travis Pastrana och övriga THOR-sponsrade förarna utgår från detta kontor. På väggarna hängde massor av fräcka designer – det som redan är på gång till 2009 års kollektioner samt rena fantasidesigner av crosskläder, stövlar och hjälmar som någon gång kan komma att produceras i framtiden. Rena drömmen för en crossfrälst!

 

Avslutningen på resan blev en höjdare då vi fick vara med på ett riktigt US-Party  med mingel, drinkar, middag och dans för ”Motocross of Champions” där Totte, Joel Robert, Roger de Coster, Brad Lackey, Malcolm Smith, Marty Tripes plus många, många fler gamla mästare var inbjudna till. Inledningen på partyt var att Joel och Totte gjorde en filminspelning för ett TV-program som heter MX-files – en film om deras liv. Skall bli kul att se den filmen när den blir klar om något år! Vi hade gärna stannat lite längre på partyt, som höll på hela natten, men på småtimmarna måste vi avvika för att passa vår tidiga plan till Chicago f.v.b. till Stockholm.

En kul resa som fler mc-entusiaster borde få uppleva!

Vänliga veteranhälsningar från

Sture & Gudrun