UMCK-Veteranernas årliga Golf Scramble, som avgjordes i strålande sol på Söderby's 9-hålsbana, blev även i år en lyckad tillställning. Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden – Ivriga spelare på väg ut på UMCK-Veteranernas Golf Scramble!
Golf 1A Start

Traditionsenligt avgjordes tävlingen på Söderbys 9-håls bana där gräset på fairway var i tunnaste laget efter avsaknaden av regn de senaste två månaderna. Greenerna var dock skapliga, puttarna rullade i hål för det mesta!

Som vanligt var det ett antal veteranerna från Upplands-Väsby Motorklubb inbjudna för att göra upp om segern. Efter lite träning på ranchen och putting greenen så lottades alla spelarna som fanns på plats in i sex olika lag, några vana golfspelare och en hel del ”ovana” spelare i varje lag.

När spelet sedan kom igång var det som vanligt många diskussioner på det sociala planet mellan spelarna som gjorde att rundan tog rekordlång tid. Det varma vädret gjorde även att det blev i tuffaste laget för en del veteraner. Även om tävlingen endast är en 9-runda så blev det totalt över 10670 steg, lika med 6.7 km totalt, på Brunos stegräknare!  
Efter att alla hade gått rundan med blandade resultat så var det återsamling på Söderby Krog, där det var ytterligare ett antal veteraner som anslöt på buffén och den efterföljande prisutdelning, totalt var vi över 40 personer på plats!
Lagkaptenen i segrande Lag 5, Gunnar Nilsson, spelade stabilt och utan missar plus att han instruerade sina lagmedlemmar så de fick bollen i hål. Tack vare dessa instruktioner så satte lagmedlemmen ”Totte” Bräck en omöjlig putt rakt i hål som avgjorde att laget vann!

Gunnars lag lyckades med bedriften att gå på ett över banans par och det räckte till seger med ett slag före lag 3 med inbjudna Calle Berggren som lagledare. Lag 4 med Thomas Pettersson som lagledare var även de bara ett slag efter det segrande laget. men efter ”särspel” så blev de trea! De övriga resultaten finner ni längst ner på sidan!
Väl mött igen nästa år!

Bilden nedan - Lag nummer 1 med "Ampe" Persson som lagledare startklara på första hålet! Vilka är lagmedlemmar i resp. lag hittar ni på resultatlistan, längst ned!
Golf 1 Lag Ampe

Bilden nedan - Lag nummer 1 på green på första hålet! Ampe sätter putten och Olle Pettersson, årets specialinbjudna gäst, står till vänster och studerar hur golf går till!
Golf 2 Ampes lag


Bilden nedan - Lag 4, med Thomas Pettersson som lagledare, tar en välbehövlig paus i solen!
Golf 1 Thomas lag 1024x688

Bilden nedan - Fr.v. Yngve Ekeberg, Calle Berggren och Leif Jansson beredda till storspel!

Golf 1 Calles lag 

Bilden nedan - Kalle Göransson och Olle Pettersson, som inte deltog i spelet, här till sammans med Gudrun Eriksson ute på banan!
Golf 2 Olle Gudrun

Bilden nedan - Här ger några veteraner smakprov på olika golfsvingar!
Golf 2 Stilar
Golf 2 stilar 2

Diverse bilder nedan!
Golf 4 samling

Bilden nedan - Lag nummer 4 - Thomas P. kom på 3:e plats!
Golf 4 Thomas lag 1024x680

Bilden nedan - Calle Berggrens lag nummer 3 tog hem andraplatsen!
Golf 4 Calles lag 1024x680

Bilden nedan - Det segrande laget - Team Gunnar Nilsson! Grattis!
Golf 4 Lag Gunnar

Och här kommer alla resultat!
Golf Scramble 18 Resultat