UMCK-Veteranernas årliga Golf Scramble, som avgjordes på Söderby's 9-hålsbana, blev även i år en lyckad tillställning. Bilden – Lag 1 med lagledaren ”Ampe” Persson redo att slå ut från 1:a tee. Fr.v. ”Ampe”, ”Ryssen” Törnblom, Roffe Tibblin, Tommy Jansson och ”Totte” Bräck. Klicka på rubriken för att läsa mera!
Golfen 19 1 1024x603

Traditionsenligt avgjordes tävlingen på Söderbys 9-hålsbana med ungefär samma antal spelare som tidigare år. Som vanligt var det ett antal veteranerna från Upplands-Väsby Motorklubb inbjudna för att göra upp om segern. Dagen till ära så fanns även klubbens stora stjärna, motorcykel legenden "Roffe" Tibblin, med bland de inbjudna Väsby veteranerna. "Tibban", som numera bor i Sri Lanka sedan 27 år tillbaka, var på Sverigebesök och passade på att ställa upp i vår årliga Scramble-tävling.

 Lagledarna och spelarna hade lottats in i sex lag, några vana golfspelare och en hel del ”ovana” spelare i varje lag, den övervägande delen med nybörjarhandicap 54! Vis av erfarenheten från förra året, då många hade jobbigt att hinna till buffén i tid, hade vi i år lagt starttiden en timme tidigare. Och det fungerade bra när alla kunde både prata och spela under lite lugnare former, utan att stressa.
Efter att alla gått rundan med blandade resultat så var det återsamling på Söderby Krog, där ytterligare ett antal veteraner anslöt till buffén och den efterföljande prisutdelning, totalt var vi över 40 personer på plats! Och middagen blev lyckad. Maten var utmärkt och stämningen var hög så kvällen blev lång - och ingen ens nämnde att det kom ett överraskande regn under sista timmen av spelet - det var glömt! Mest beroende på att, "Roffe" Tibblin med flera, kom igång med att berätta crosshistorier från 50-talet. Det var mycket uppskattat av alla! Tack ”Tibban” för den entusiasm som du utstrålar – precis som i unga år när du härjade på tävlingsbanorna!

Bilden nedan - "Tibban" laddar drivern! Perfekt uppvridning med blicken på bollen!
Golfen 19 3 1024x680

Bilden nedan - Stilstudie på Tommy Jansson!
Golfen 19 2 1024x680

Bilden nedan - Lag No 2 med lagledaren" Larsa" Isacsson! Övriga namn - Se resultatalistan!
Golfen 19 4 1024x688

Bilden nedan – Segrande Lag No 4 med Thorleif Hansen som lagledare. Övriga namn - Se listan!
Golfen 19 5 1024x680

Bilden nedan - Upplands Väsbys mest kända mc-profiler! "Tibban" och Thorleif redo för start!
Golfen 19 TH RT 2 640x429

Bilden nedan - Från middagen. "Tibban" kan konsten att underhålla! Alla lyssnar när "The Godfather speaks"! 
Golfen 19 Tibbe tal

Tävlingen i år blev oerhörd jämn med strålande resultat. Thorleif Hansens lag No 4 lyckades med bedriften att gå på ett under banans par, och vann tävlingen endast ett slag före lag No 2 med Larsa Isaksson som lagledare. Dessutom var Lag No 5, med Gunnar Nilsson som lagledare, bara två slag efter det segrande laget! Ett resultat som räckte till seger året innan.
Väl mött igen nästa år!

Bilden nedan - Bronsmedaljen gick till Gunnar Nilssons lag. Namnen - Se i resultatlistan!
Golfen 19 6 1024x693

Bilden nedan - Silvermedaljerna till Lag No 2 - "Larsa" Isacsson!
Golfen 19 7 1024x623

Bilden nedan - Guldet till Thorleifs lag som vann på ett under banans par - Strålande! Här uppvaktad av "Tibban" i mitten - kvällens uppskattade underhållare!
Golfen 19 8 1024x680


Golf 19 Resultat