Vi hade krånglat till vår tävling lite extra den här gången genom att man måste svara på fyra delfrågor för att vinna. Att bilden visar Gunnar Johansson på sin Lito - det har de flesta gissat rätt på. Men vilket år och vilken bana var lite svårare att lista ut. Men på bilden är svaret på dessa två delfrågor. Klicka på rubriken eller gå in under ”Tävlingar” för att läsa mera.
Bilden. Programmet från SM-tävlingen!
 Program_Rosan-60 

Och vinnaren av tävlingen är återigen en UMCK-veteran som får klubbens diplom ”Mr Moto Know-it-All” för sina eminenta kunskaper inom motorsporten, nämligen Per Ohlson! Grattis ”Perra” – diplomet kommer inom kort!
Och svaren på de fyra frågorna är alltså:
1. Gunnar Johansson
2. Lito
3. 1960
4. Rosendalsbanan, Uppsala

Att ”Perra” kunde frågorna på sina fem fingrar förstår vi också då vi läser i programmet från tävlingen. Han kom nämligen på 7:e plats i junior-heatet för 200cc!
Nu för tiden deltar ”Perra” alltid i det årliga "Race Runt Ranchen" som arrangeras av UMCK-veteranerna. Här ser vi en bild där ”Perra” leder med en halv hjullängd vid ingången till sista svängen och fajtas om ledningen med Håkan Persson! Resultat - "Perra" vann -  tyvärr blev det så trångt att Håkan vurpa två meter före mållinjen. Även idag tuffa tag bland veteranerna!
Perra_o_Hkan

 

Idén till tävlingen och ägare till det välbevarade programmet kommer från UMCK-veteranen Bosse Svensson. Man kan se att den då 14-åriga Bosse redan var en hängiven motocross älskare och redan såld på sporten genom att han följde varje heat och fyllde i alla förares placering ned till sista man! Bilden på Gunnar J. från tävlingen har även Bosse bidragit med – tagen med den lådkamera som han fick i konfirmationspresent! Se nedan de noga införda resultaten på sidan som handlar om SM-heaten! Tack Bosse för bidraget!
Program_Rosan-60-2