Vi har en vinnare i vår tävling Nummer 2!

Anders Israelsson, som bor i Skyttorp, utanför Uppsala, är återigen vinnare av vår "Gissa-tävling"! Han var den förste som kom in med det rätta svaret och får diplomet – Mr Know-it-All – som bevis på hans eminenta kunskaper i motor historia! Grattis Anders säger vi från UMCK-Veteranerna!

 

Det rätta svaret är: Flink!

En svensk motorcykel som byggdes av en man som hette Gustav Flink och hade en verkstad i Åmål.

Kicka på bilderna för större storlek!

 

Gustav Flink blev ju känd för att göra ombyggnader både på ramar och motorer och tillverkade egna toppar, cylindrar och andra tillbehör som passade på Husqvarnas Silver- och Guldpilar. Han jobbade under lång tid med att göra en helt egen motorcykel och kom så långt att han kunde färdigställa 10 stycken maskiner. I samband med att dessa maskiner blev klara drabbades han dock av en sjukdom och gick tyvärr bort och tog sitt projekt med sig i graven. 

Det var eleganta och exklusiva maskiner – ramen var en monocoque-ram gjord helt i aluminium med tank, luftfilterbox, sadelbrygga – allt i en enda enhet!  Ramarna gjordes för att passa olika motorer, typ Husqvarna och CZ förutom Flink´s egna motorerna. Enligt uppgift finns fortfarande sex av dessa maskiner bevarade varav det svarta exemplaret, utrustad med en Husqvarna motor som syns på bilden, finns hos Marty Tripes i San Diego, California. Marty, som redan som 16-åring vann den första Stadium crossen som kördes på Colliseum stadion i Los Angeles 1972, renoverar och samlar idag på veteran crosscyklar.  

Nedan visar vi även en bild på Vinnaren Anders Israelsson när han vid ett besök i Norge just har återfunnit den Husqvarna 360 med ramnummer MF 1190 som han en gång i tiden köpte ny! Anders har inte givit upp hoppet om att kunna köpa tillbaka sin "pärla"!