Det såg ut som om vi inte skulle få någon vinnare till Tävling No 24. Det kom in flera förslag men de flesta hade bara en av förarna rätt. Men plötsligt händer det! Till slut kom det vinnande svaret in. Och det kom från Sylvia Persson från Västerhaninge – gift med UMCK-Veteranen Håkan Persson, kompis med Totte Hallman sedan barnsben! Klicka på rubriken för att läsa mera!

BildenDet kan ha varit vinnaren Sylvia som fotograferat denna bild på Håkan och Totte!
HåkanHolice 63

Sylvia som sett massor av crosstävlingar både i Sverige och utomlands sedan 50-talet kände igen ”Totte” Hallmans åkstil – även om ha åkte på en 50-kubikare. Och att veta att Sven-Bertil Taube gillade att åka motorcykel det visste väl alla flickor på den tiden då innefolket gärna ville visa upp sig på en motorcykel. Grattis Sylvia – Du kommer att mottaga ett diplom för dina eminenta kunskaper i motorcykelhistoria!

Lite mer bakgrund om Föraren A.
Bilden kommer från Lasse Schneider från Upplands Väsby MK. Han var den förare som ägde den Zundapp som Totte åker på. Hallman Racing hade börjat importera Flandria 50-kubikare från Belgien och ville kolla upp konkurrenternas maskinmaterial. Totte ville gärna provköra den 50-kubikare som ansågs vara den snabbaste i klassen - Lasse Schneiders Zundapp!
Även Lasse Schneider var med och skickade in bidrag till vår tävling – och hade naturligtvis ett rätt! Han skrev ett meddelande till oss UMCK-Veteraner: ”Alla känner ju igen roadracingstjärnan. Men jag förstår att ni inte känner igen eran egen Torsten Hallman på min hoj 1970”!

Bilden nedan – Så här såg en Flandria 50-kubikare ut. Roger de Coster blev Belgisk Mästare i 50-kubiksklassen några år tidigare just på en Flandria!
Flandria 50cc 1024x784

Bakgrund om Föraren B.
Sven-Bertil Taube gillade att åka MC på fritiden, han sågs på många bilder i skvallertidningarna. Att han dessutom åkte några tävlingar var Hasse Radefalk förtjänst. Hasse sålde Velocette och lånade ut en maskin till Sven-Bertil att tävla med på Ostkustloppet.

Bilden nedan – Sven-Bertil ser på när Velocetten besiktas!
sven bertil taube 1