Anders Israelsson, som bor i Skyttorp, utanför Uppsala, heter vinnaren av tävlingen ”Gissa MC-märke”! Han var den förste som kom in med det rätta svaret och får som pris det första diplomet – Mr Know-it-All – som delas ut av UMCK Veteranerna!

Det rätta svaret är: Det engelska motorcykelmärket - Francis Barnett! Och den som syns på bilden och som åker på en fabriksmaskin av märket Francis Barnett är engelsmannen Triss Sharp.

Triss, och även brodern Bryan Sharp, var några av de bästa motocrossförarna i England under 50-talet – en period då engelsmännen dominerade sporten. Att de engelska förarna var så dominerande berodde till stor del på att det fanns så många mc-fabriker i England. Och de flesta tillverkarna använde en stor del av sin reklambudget på att tävla i motocross, trial och roadracing. Förutom Francis Barnett så hade alla de övriga mc-tillverkarna som tävlade i 250cc-klassen, DOT, Cotton, James, AJS, BSA, Greeves m.fl. ett flertal fabriksförare, många kom dessutom från 500-klassen. John Draper, Brian Stonebridge och de nyss nämnda bröderna Triss och Bryan Sharp var några som lockades över till just 250-klassen i motocross. Bara fabriken Greeves hade över 20 stycken fabriksförare i sitt stall så konkurrensen var stenhård om marknadsandelarna på en vikande motorcykelmarknad.

Grattis till Anders som kammade hem Veteranernas första diplom!

Anders - som inte bara är en hejare på att veta allt om motorcyklar - är också en duktig mekaniker. På fritiden rustar han upp veteranhojar till nyskick. Se nedan ett exempel på en Husqvarna som Anders rustat upp!

Nästa Gissa Rätt-tävling kommer i början av mars -09! Var med och vinn!

{mosimage}

anders_i_-510