21 stycken UMCK-Veteraner och 14 stycken damer kom till start i årets Bil & MC-rally som också var ett 20 års jubileum sedan starten 2002 i Nyvalla. Den gången kom 30 stycken deltagare så årets 35 visar att arrangemanget fortfarande är riktigt populärt, trots att vi alla är 20 år äldre!
Bilden – Att vi återigen kan träffas och ha aktiviteter i klubben nu när pandemin är över (??!!) firades med en egen specialkomponerad UMCK-Vet tårta!
UMCK Rally 2B Tårta B

Årets tema för rallyt var Gårdsbutiker i Uppland. Banan innehöll tre olika butiker där också två 1 x 2 frågor skulle besvaras. Ytterligare 2 kontroller med frågor fanns vid målet, vid Ramsta Bygdegård. Frågorna gällde: Kul, spännande och totalt meningslöst vetande om svenskar!!. Det var 10 frågor och bästa resultatet var 5 rätt, så det var inte så enkelt ! 2 bil besättningar lyckades få 5 rätt. I den ena bilen åkte 2 familjer; Sören & Gunilla Jansson samt Göte & Ingegerd Brunnberg, i den andra åkte Roine & Birgitta Lööf. Utslagsfrågan fick avgöra. Där skulle man gissa antal skruvar i en burk. I den låg 216 skruvar. Jansson/Brunnberg gissade på 164, alltså en diff. på 52 st. Roine och Gittan gissade på 97, en diff. på 119 st. Jansson/ Brunnberg segrade. (Det innebar att Göte och Ingegerd försvarade segern från 2019 !! ) 3:e platsen tog Kalle Östlund med sambo Ingrid på 4 rätt och en “skruvdiff” på endast 60 st vilket innebar att Hasse och Kicki Wigenfeldt, som också hade 4 rätt förpassades till just, 4:e platsen då deras “skruvdiff” var 73 st. Riktigt jämt alltså.

Därefter var det dags för den traditionella 5- kampen som såg 20 st gubbar och 12 st damer till start. Damerna först: Här segrade Kerstin Jansson (vår Ordf, fru) på 13 poäng före Signe Svedberg-Brandt på 12 poäng och Gittan Lööf som 3:a på 9 poäng. Även bland herrarna var det en hård kamp om pallplatserna. Bosse Svensson vann särskjutning med Håkan Hoffman, bägge på 17 poäng. 3:e platsen tog Stig Ove Jansson hand om, 16 poäng. Tufft och jämt. Så avslutningen med en härlig buffé och en fantastisk tårta med vårt klubbmärke på. Lottförsäljning och prisutdelning i anslutningen till detta. Stämningen på topp, arrangörerna måste lite diskret börja plocka av för att få avslutning på dagen. Bästa betyg de som jobbat med detta arrangemang kan få. Som sagt: inget kommer av sig själv. Ett stort tack till; Matte och Hasse Wigenfeldt, Bruno Eriksson, Totte Hallman, Bosse Svensson, Kicki Wigenfeldt, Agneta Pettersson och Lotta Wennås för ett strålande jobb.

Bilden nedan är från första stoppet på Ekbolanda Gårdsbutik.
Gudrun vid en gammaldags mjölkpall som bönderna hade vid landsvägen där lastbilen från mejeriet hämta upp den. Flaskorna rymde 50 liter och syns framför Gudrun. Mjölkflaska hon håller i handen användes av grannarna runt bonden där man hämta mjölken till hushållet.

UMCK Rally 22 Ekboland B

Nästa gårdsbutik på resan var Landsberga Gårdsbutik.
Totte Bräck, Kerstin och Stig Ove Jansson, Ove Johansson samt Camilla Bäck tar sig en fikapaus.

UMCK Rally 22 Landsberga B

En stor del av hela startfältet i rallyt har här kommit till Staby Säteri. “Tanterna” i en grupp, “gubbarna” i en annan. Hasse Hallman och Göte Brunnberg visar ett litet intresse för frågorna medan Roine Lööf och Håkan Hoffman surrar om något helt annat.

UMCK Rally 22 Säteri grupp B

Staby Säteri. Vår Ordf. Stig Ove Jansson “omringad” av paret Signe och Ampe Persson-Brandt.

UMCK Rally 22 Säteri Ampe B

Syskonen Totte Hallman och Gudrun Eriksson kollar prylar i gårdsbutiken på Staby Säteri.

UMCK Rally 22 TH GE B

Staby säteri med en liten (!) del av en imponerande maskinpark.

UMCK Rally 22 Säteri Traktor B

Alla deltagare ser glada ut. Däremot var det inte lätt att hitta rätt svar på frågorna. Bara två bil besättningar kom upp i 5 rätt! 50 % av alla frågor.

UMCK Rally 22 Säteri Bruno B

Vår vackra banderoll fanns på plats när alla kom till Ramsta Bygdegård! Olle Ståhl, Yngve Ekeberg, Totte Bräck, Stig Ove och Kerstin Jansson vilar ut i skuggan. Banderollen visar en start i lag-VM motocross, 500 cc klassen. Vår egen Totte H syns ovanför K:et i UMCK.

UMCK Rally 22 Grupp B

Tävlingsledaren Bosse S förklarar hur 5-kampen skall gå till. Pg av värmen skall deltagarna kontrollera varandra för att vi inte skall behöva vara ute i värmen för länge. Fungerade väldig bra!

UMCK Rally 22 Grupp o Bosse B

Ingegerd Brunnberg och Sören Jansson tar emot 1:a priset i Rallyt . Bruno Eriksson och Bo Svensson agerar prisutdelare.

UMCK Rally Rally vinnare 22 B

5-kamp segraren Kerstin Jansson får sitt pris. Det var hennes debut i tävling. Snacka om att börja på topp !!

UMCK Rally 22 Vinnare Frågor B

5-kamp segraren Bosse Svensson visar upp dagens 1:a pris.

UMCK Rally 22 Bo S. Vinnare B

Vilken tårta det bjöds på! Här är Ove Johansson först i kön, Totte Bräck och Hasse Hallman väntar på sin tur.
Det var nära att den aldrig kommit till! Under pilningen av banan på lördag morgon ringer det i Bosse telefon. Det är bageriet som meddelar att dom inte fått märket på mail. Bosse skall ringa Totte omgående. Jag kollar igen om 20 min säger tjejen i bageriet. Bosse ringer, Totte svarar: du har 20 minuter på att skicka över bilden! Jag har kastat adressen säger han. Som tur är har Bosse visitkortet till bageriet i telefonfodralet. Allt löser sig. Där var det nära att det blivit skorpor i stället för detta mästerverk.

UMCK Rally 22 Ove J Tårta B