Denna gång besöker Birger Tommos MC -museet Gyllene Hjulet i Surahammar, ett mycket fint motormuseum där man med jämna mellanrum bjuder in våra gamla idoler från förr till uppskattade träffar. Tidigare har Torsten Hallman och Åke Jonsson varit föremål för dessa träffar. Denna gång hade Thord Ahlqvist och hans medhjälpare lyckats att samla tre mycket framgångsrika förare: Ove Fundin, Posa Serenius och Erik Stenlund. Alla tre har ju skrivit motorhistoria och blivit Världsmästare flera gånger om. Klicka på rubriken för att läsa vidare!
Bilden – "Posa" Serenius och Erik Stenlund gästade Gyllene Hjulet tillsammans med Ove Fundin!
Askersund 05 2

Vi har kunnat följa deras framgångar genom åren. Birger kunde ju givetvis inte motstå denna inbjudan till att få träffa dessa framgångsrika mästare och göra ett reportage och lite tillbakablick från deras olika karriärer.
Det blev till att tanka upp BMW ta med sin kamera, pennan och anteckningsblocket för ett reportage om dessa framgångsrika herrar! För att beskriva deras olika karriärer har Birger som vanligt lyckats mycket bra med detta. Vi får här en tillbaka blick som imponerar. Fantastiska äventyr alla tre har varit med om genom åren! 
Vill Du se mer av MC museet Gyllne Hjulet och dess olika aktiviteter så gå in på youtube.com och lyssna till när Torsten Hallman berättar moto-cross minen från sin långa karriär. Han gästade Mc museet den 6 juni 2017 på Motorhistoriska Dagen, och fick samtidigt träffa många av sina konkurrenter och medtävlare från sin aktiva tid. Det sista var en överraskning för Torsten som museet hade ordnat, och det blev mycket uppskattat av publiken! Vi lämnar ordet till Birger Tommos och vill samtidigt tacka MC Folket för att vi fått låna denna artikeln! Hälsningar Göran Petersson  
Från UMCK-Veteranerna sida tackar vi Göran Petersson för att han skickat oss detta material!

Askersund 21 1 2

Askersund 21 2 2

Askersund 21 3 2

Askersund 21 4 2