Chase Sexton på Honda överraskade i helgen och tog sin första seger i huvudklassen. 22-årige Chase har varit med och slagits om förstaplatsen i ett flertal tävlingar i år och under förra året men har haft oturen, eller orutinen, att inte kunna hänga med fram till målsnöret pga vurpor. Förra veckans segrare, Jason Andersso, låg på en säker andra plats när hans Kawasaki fick problem. För de som vill se fina bilder från Supercrossen - Klicka på rubriken!
För den som vill se ”riktig” motocross från förra årets VM, c:a 7 minuter - klicka på: https://youtu.be/0L-asOokLEA  

Bilden – Chase Sexton kunde äntligen inkassera sin första seger i Supercrossen!

web 1sexton

Sexton vann på ett övertygande sätt den tredje tävlingen i den amerikanska Supercross serien som kördes i San Diego. Han ledde från start till mål. Lite överraskande är också att Eli Tomac nu leder serien totalt efter en andra plats i helgen. Teamkamraten i Star Racing Yamaha, fransosen Dylan Ferrandis kom på tredje plats. Svenskättlingen Michel Mosiman på GasGas vann sin första segen i 250-klassen före australiensaren Hunter Lawrence och Christian Craig.

Bilden nedan – Honda teamet firar segern. Gunnar Lindströms son, Lars, är numera teamchef för Hondas crossteam! Han syns i bakre ledet, närmast t.v. om Chase Sexton!
web 2sex team

Bilden nedan - Michel Mosiman tog sin första seger i 250-klassen på sin GasGas. Michel har en svensk mor så han kan kanske vara aktuell i ett framtida svensklag i Motocross of Nations?

web 4moiseman 2

Bilden nedan -  Här är det ordning och reda! Yamahas Factory Team - sponsored by Monster-THOR!

web 5 depå Yam 2

Bilden nedan - Meken till totalledaren i 250-klassen, Michel Craig, ser lugn ut före start. Tyvärr så blev Craig inblandad i en startvurpa och kom i väg sist av alla. Han gjorde en fantastisk fin uppkörning till en tredje plats!

web 6mekar 2

Bilden nedan - För den som inte sett en stadiumbana i USA verkligheten har svårt att förstå hur tvära upphoppen är. Ken Roczen vurpade när han var med i täten! 

web 7 roczen 2

Bilden nedan - Eli Tomac, som kom tvåa, vinkar till fansen under den inledande presentationen av förarna.

web 7tomac 2