Aldrig någonsin har det gjorts ett så stort exklusivt bokverk på nära 650 sidor och i ett format på 210×330 mm som i den kommande boken. Läs om ”Buffalo” Bill Nilsson, Sten ”Storken” Lundin, Rolf Tibblin, Gunnar Johansson och Torsten Hallman. En biografi om deras liv på och utanför banan som professionella motocrossförare. Givetvis berättas det också om Monark, Husqvarna, Lito och Hedlund, samt om författarens eget motocrossliv. Klicka på rubriken för att läsa mera – eller klicka på bokens hemsida: https://www.oldswedishscramble.com/
Bilden – Den kommande boken! Så här ser den ut - I motocrosslegenders spår!
Boken 1024x653

VEM VAR DOM OCH HUR LEVDE DOM, VÅRA SVENSKA MOTOCROSSLEGENDER?

Boken ”I motocross legenders spår” är skriven av Bo Ingvar Svensson på uppdrag av Göran Helldin. Bo Ingvar har skrivit ett flertal böcker, bland annat om Mercedes-Benz exklusiva bilar under 30-talet, varit journalist på flera motortidningar samt är en framgångsrik tecknare, bland annat den serie av teckningar som han gjorde av Bill, Storken, Tibblin och Gunnar Johansson för ett antal år sedan och som idag har stort samlarvärde.

Boken beräknas utkomma i månadsskiftet jan-febr. 2021. Även om priset för boken ej är fastställt går boken att beställa redan nu. Priset presenteras i mitten av december. Beställ på: https://www.oldswedishscramble.com/ 

OBS! Det kommer även att tryckas en exklusiv version av boken! För er som söker det där alldeles speciella erbjuds en exklusiv utgåva i skinnband, handbunden av Bokbindare Bernd Spanowsky. Detta verk kommer att signeras och numreras, dels av formgivaren/författaren, dels av Torsten Hallman. Trycks i endast 100 exemplar!

Så här säger författaren själv!
Att få göra boken om våra svenska motocrosslegender har varit bland det roligaste jag gjort. För andra gången i mitt liv gläds jag av att ha fått förmånen att producera ett exklusivt bokverk. Den tidigare, som presenterades för världens Mercedes Benz-entusiaster, utkom 1993 och är idag ett eftertraktat samlarobjekt. Den handlar om trettiotalets Mercedes Benz Kompressormodeller och är av typ exklusiv bilbroschyr. Förutom detta bokverk har jag utkommit med ytterligare tre böcker, samtliga fackböcker. Men det är inom veteranmotocrossen jag ägnat den mesta av min fritid ända sedan 1970, då jag gjorde mitt första motocrossreportage. Dock fanns intresset i min tidiga ungdom. Jag kom då i kontakt med personalen på Litoverken i Helsingborg. I mitten av åttiotalet fick jag förmånen att lära känna några av våra mest kända motocrosslegender vilket resulterade i en fin vänskap och ett flertal reportage. Min bok om Lito 500 cc motocrossmaskin såldes snabbt slut. Jag har dessutom ett förflutet som arrangör för några motorhistoriska evenemang som det än idag talas om.
I motocrosslegenders spår är min fjärde bok. Deras värld var Borstahusen utkom 2013, Affärslivet i Borstahusen förr och nu utkom 2017 och Tidernas hästaffärer utkom 2019.
Bo Ingvar Svensson