I princip var mästarna i respektive klass i de amerikanska motocross mästerskapen redan korade innan den avslutande tävlingen kördes i Pala, Kalifornien i helgen. För både Zach Osborne och Dylan Ferrandis gällde det i princip bara att ta sig i mål i de avslutande heaten för att ta hem titlarna. Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden – Trots att Zach Osborne, med # 16, bara behövde ta hem några poäng i sista tävlingen så var han på bettet ordentlig och tog hem starten i första heatet. Ser ut som han har fällt ut ett extra stödben i  startsvängen! Cianciarulo med # 9, Marvin Musquin # 25 håller sig väl framme!
1 Zach Osborne 1024x510

Bilden nedan - Hårda tag mellan ettan och tvåan, Zach Osborne och Adam Cianciarulo i sista deltävlingen!
1 Zach 1024x701

31-årige Husqvarna föraren Zach Osborne blev den äldste föraren genom tiderna som vunnit de amerikanska mästerskapen i motocross. Han har verkligen gått den långa vägen. Började köra i ungdomsklasserna, flyttade sedan över till Europa för att vara med och köra tävlingar i olika länder. Bl.a. så körde han flera tävlingar i Sverige och fick många vänner här under sina besök. Han var här så mycket att han t.o.m. pratar lite svenska. Under några år åkte han även VM-tävlingar i 250-klassen utan att göra några topp resultat men han utvecklades ändå som förare. Han flyttade sedan tillbaka till USA och hade turen att komma med i Husqvarnas cross satsning och tog hem titeln i Lites-klassen i Supercross för några år sedan. Han flyttade sedan upp i stora klassen och i år har han vunnit flera av deltävlingarna i de amerikanska mästerskapen plus varit så jämn i de övriga tävlingarna att han nu blev American National Champion 2020!

Bilden nedan – THOR-YAMAHA sponsrade fransmannen Dylan Ferrandis var den som blev American Champion i Lites-klassen i år.
Han gjorde som Zach – tog det lugnt i den avslutande tävlingen och kom på 5:e plats. Han vann ändock titeln övertygande. Den som vann den avslutande tävlingen i Pala var den blott 17-årige Honda-föraren från Australien, Jeff Lawrence. Han kommer med säkerhet att finnas med i kampen om titeln nästa år, han är ett kanon löfte!