Bara positiva kommentarer kom det från deltagarna på årets första aktivitet. Ett 25-tal intresserade UMCK-veteraner var med på visningen av Shimanos nya lokaler i Librobäck. Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden – Till höger i blå Shimano skjorta ses Kjell Nilsson, tidigare proffscyklist och numera säljare på Shimano, berätta för gruppen av UMCK-veteraner - både om företaget och sitt liv som proffscyklist i Italien!
Shimano besök 1 1024x591

För snart två år sedan gjorde UMCK-Veteranerna ett företagsbesök hos SCOTT Sports AB. I veckan var det dags för ett annat av de företag som Torsten Hallman startat – SHIMANO Nordic Cycle AB, tidigare Hallman Sports. Både dessa företag ligger sida vid sida vid infarten till Librobäcks industriområde i Uppsala i nybyggda lokaler. SHIMANO Nordic ansvarar för försäljningen i de nordiska länderna och omsätter cirka 500 Mkr.
Marknadschefen Jonas Bjelkmark och säljaren och tidigare proffscyklisten Kjell Nilsson tog emot gruppen och visade runt i de nya lokalerna. Visningen avslutades därefter med en fika och macka plus att Kjell Nilsson berättade intressanta detaljer från sitt proffsliv i Italien. Mycket uppskattat av alla de närvarande veteranerna!

Bilden nedan - Framåt i SHIMANO's värld! Kjell Nilsson visar med hela handen! Till vänster om Kjell ser vi Totte Bräck, på höger sida syns Roine Lööf, Olle Ståhl, Matte Wigenfeldt, Stig-Ove Jansson, Rune Sundström, Leffe Jansson, Leffe Sternesjö, Kjell Eriksson samt Anders Persson.
Shimano besök 2 1024x686
 
Här berättar Kjell att man numera kan sitta hemma på sin träningscykel som kan kopplas upp mot flera användare på olika ställen i landet. På en TV kan man då se och tävla mot varandra på en bana som visas på en TV-skärm framför cyklisten! 
Framför övriga Veteranerna syns Leffe Sternesjö som under många år jobbade hos konkurrenten Duells! Sittande till höger sitter Bosse Ekeberg, UMCK:s främsta Enduroförare genom tiderna med bla. 4 SM Guld  (vann 13 SM tävl. i rad) samt ett antal guld i Six Days.

Shimano besök 3 1024x697

Kjell Nilsson visar en "apparat" (!) där man kan ställa in alla mått och vinklar på en cyklist så han/hon sitter optimalt för att få ut maximal kraft i sin cykling. Justering sker med millimeter precision ! Bosse Ekeberg, Olle Ståhl, Anders Persson, Ove Jansson, Roine Lööf samt Hasse Wigenfeldt  lyssnar noggrant.

Shimano besök 4 1024x695

I framkant  syns Leff Sternesjö, Anders Persson, Totte Bräck,Yngve Ekeberg , P-O Pettersson, duktig crossåkare men också den som uppfann den moderna rullskidan, Roine Lööf samt Tomas Runnevik, cykelhandlare ett 20-tal år och var en  mycket skicklig cykelbyggare med racercyklar som specialitet.
Shimano besök 5 1024x705

Olle Ståhl ser glad ut att hålla i en elcykel, en uppfinning som förhoppningsvis får fler att hoja istället för att ta bilen.
Shimano besök 6 1024x791

Bilden nedan - Under rundvandringen träffade Torsten flera av sina tidigare jobbarkompisar från Hallman Sports tiden. Här har han just träffat Calle Fåglum.

Shimano besök 7 874x1024

Bilden nedan - "Och numera är det bara Lazer hjälmar med Mips systemet som gäller" säger Kjell och övertygar lyssnande veteraner, Anders Persson , Bosse Ekeberg, Ove Jansson, Lelle Dahlen samt Anders Israelsson.
Shimano besök 8 1024x695

Klubbens ordf. Bo Svensson överlämnar ett standar och en keps till vår värd Kjell Nilsson som ett tack för en höjdarkväll.  Bosse var under de sista 19 åren innan pensionen i cykelbranschen då han och en kompis drev  KedjeSport AB, en cykelverkstad med försäljning som dom kallade sig och de  var också ett Shimano Service Center.
Shimano besök 9 743x1024

Bilden nedan - Stort Tack till Jonas Bjelkmark och Kjell Nilsson för en perfekt genomförd visning av de nya lokalerna – samt fika och mackor! Strålande!

Shimano besök 10 789x1024

Bilden nedan - Tyvärr var inte ”The Boss” – Managing Director Andrew Cowan på plats när vi kom på besök. Stort tack även till Andrew att gruppen fick komma på besök! Både Kjell Nilsson och Andrew var med under Hallman Sports tiden!
Andrew Cowan