Efter avslutad isracing karriär så har "Posa" blivit inbjuden till olika klubbar och företag för att hålla föredrag om sitt framgångsrika tävlande inom isracingsporten. Hans sportsliga meriter är två VM guld ind. och tre VM-guld i lag, samt 22 SM segrar bara för att nämna en del av hans enorma framgångar. Dessutom så har han upplevt situationer och händelser som är få förunnat, vilka han vill dela med sig  till sina supportrar. I sitt föredrag så hade "Posa" satt ihop autentiska bilder i ett bildspel som började med hans första motorgren -sidovagnstävlingar.
Bilden - Här introduceras "Posa" av  Charlotta från MC-Collection inför åskådarna!

1 MC Collection April 17 Charlotta 788x591

"Posa" var framgångsrik även i den sporten med många bra placeringar. Men efter några år så kom han i kontakt med isracing, en sport som kom att bli hans stora intresse. 
Sportens dominanter var vid den tiden, och även i dag, de ryska förarna. "Posa" berättade att när han började konkurrera med dom bästa ryssarna så fick han hårt motstånd från alla håll. Som exempel nämnde han en tävling där första pris var en bil, en Lada! "Posa" vann tävlingen men när det var prisutdelning så fick han ingen bil. Men efter långa diskussioner så fick han ta emot den. Problemet var bara om han skulle ta hem bilen. För det var ju omöjligt då han hade flera tävlingar kvar, dessutom det var svårt att registrera bilen i Sverige. Som tur var så fick han en köpare i samband med prisutdelningen!

"Posa berättade om banketterna före och efter tävlingarna med välförsedda bord och naturligtvis vodka, vilket fanns obegränsat för de som ville ha. Han blev bjuden på helikopterturer till avlägsna platser och alltid väl mottagen av sina ryska värdar.

Hans upplevelser i samband med tävlingarna är något som vi vanliga dödliga inte kommer i närheten av, med tuffa tävlingar, resor på skraltiga vägar och enorma avstånd. Det som är fantastiskt är att han aldrig råkat ut för någon allvarlig bilolycka samt att han klarat sig bra mot personliga skador även om dubbarna rivit honom några gånger.

Undertecknad har varit med "Posa" i Ryssland och besökt många isracing tävlingar i Sverige Holland m.m. En speciell händelse är SM finalen som gick i Falun på 80 talet. Erik Stenlund hade kommit upp som allvarlig konkurrent till "Posa". Erik blev ju Världsmästare 1984 och 1988. I första heatet möttes de båda och for rakt fram i startkurvan, ingen gav sig. Omstart och likadant in i startkurvan, kraftig vurpa. Omstart för tredje gången ingen gav sig och vurpa, dock utan skador. Då blev det en uteslutning men "Posa" vann SM titeln. Hårda grabbar-hårda tag!

Föredraget avslutades med en Isracingfilm från 50-talet som blev mycket uppskattat av publiken.  Posa fick ta emot en bok och blommor av Charlotta som representerade MC Collection.

Vid pennan Anders Persson.

Bilden nedan - Några av UMCK-Veteranerna, fr.v. Owe Dellbeck, Anders Persson och "Posa" och till höger Anders Israelsson. Alla fanns på plats när "Posa" höll sitt föredrag!
1 MC Collection April 17 3 788x591

Bilden nedan - Här några  exemplar ur MC-Collections enorma utbud av fina motorcyklar!

1 MC Collection collection 788x563