Söndagen den 29 januari kl. 15.00 så händer det stora saker i Valbo strax utanför Gävle. Då körs ”Posas” Finalrace! Kom och se när ”Posa” Serenius kör sin sista isracing tävling! Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden – Nu kör han sin sista isracingtävling. "Posa" slutar!
1 Posa Avsked 17

"Posa" har bjudit in delar av sina konkurrenter och motorkompisar till en avskedstävling för att fira att hans karriär inom isracingen är över. Intresserade åskådare är naturligtvis välkomna till banan som ligger i Valbo, strax utanför Gävle.

BEHÅLLNINGEN AV TÄVLINGEN GÅR TILL STÖRRE DELEN TILL BARNCANCERFONDEN OCH FONDEN FÖR SKADADE FÖRARE.

"Posa" ställer själv upp i tävlingen och man kan anta att han vill vinna sitt sista race, så det kommer att gå fort på banan. Bland deltagarna märks det nya stjärnskottet Ove Ledström och det kommer även andra internationella förare till start.

"Posa" har en fantastisk karriär bakom sig. Han har blivit Världsmästare Individuellt i isracing två gånger 1995 och 2002. Båda titlarna tog han vid en imponerande ålder av 47 respektive 54 år. "Posa" är även Världsmästare i Lag 1985-1995-2002 och han har deltagit i 32 VM finaler där han förutom de två VM titlarna även har tre andraplatser. Dessutom suveräna 23 SM segrar! "Posa är född 1948.

Vi, UMCK Veteraner, är speciellt stolta över ”Posa” som under år 2016 blev invald i vår klubb som Honnörsmedlem tillsammans med "Varg Olle" Nygren.

Är du intresserad av att hylla "Posa" så planerar vi UMCK Veteraner att samåka till Gävle. Kontakta Torsten Hallman 070–5516204 för närmare information.