Västerås Flygmuseum har stått på önskelistan för kommande aktiviteter hos UMCK-Veteranerna under en lång tid. I veckan blev det av!  Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden - Välkommen till Västerås Flygmuseum!
Vasteras 1 545x790


En inbjudan till UMCK-Veteranerna från Sture Andersson, tävlingsledare för ett flertal VM-motocross tävlingar i Västerås och med ett stort flygintresse, om att komma och titta på Västerås Flygmuseum blev äntligen av! Frågan om ett besök har tagits upp vid ett flertal tillfällen då någon av UMCK-medlemmarna träffat Sture ute på olika veteranträffar.
Västerås Flygmuseum öppnades 1999 för allmänheten efter flera års planering och insamling av flygplan. Sedan dess har museet utvecklats hela tiden och idag förvaltar man en av Sveriges mest omfattande samlingar av flygplansklenoder som hålls i flygande skick.
Tack Sture för trevlig bemötande och en förnämlig visning av flygmuseumet!

Bilden - Sture välkomnar och berättar lite historik om klubben och en del medlemmars modellbyggen!
Vasteras 2 790x444

Bilden - En imponerande hall, fylld med massor av intressanta flygplansmodeller, både civil- och militär-plan. Dessutom hade hallen en intressant takkonstruktion - Sture berättar bakgrunden till bygget!
Vasteras 3 790x444

Vasteras 3 tak790x444

Bilden - Många vackra gamla flygmaskiner fanns det! Bl.a. en Apache 150 - ett affärsplan som hade använts av Volvo direktionen!
Vasteras 35 790x444

Bilden nedan - Utsedd till snyggaste kärran!
Vasteras 4 790x444

Bilden nedan - Vi hade tur då Hasse Eriksson, gammal crossåkar-veteran från Södertälje Motorsällskap och van helikopterförare, fanns på plats och kunde berätta för gruppen om hemligheterna varför en helikopter flyger och hur!
Vasteras 5 790x444

Bilden nedan - Utöver alla flygplanen så fanns det en hel del intressanta saker att titta på som t.ex. den här Jetmotorn utvecklad ur en Rolls Royce motor och som användes i bl.a.J32 och en senare version även i J35 Draken som då utvecklade 55000 hk!
Vasteras 6 444x790