Torsdagen den 26 nov. var vi ett litet gäng Veteraner som besökte MC-Colletion. Det var väl tredje besöket genom åren som vi Veteraner var på plats. Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden - Christer berättar om MC-Collection!

MC Collection 1 800x450

Denna gång hade vi turen att träffa ägaren Christer R Christenson som under en halvtimme berättade historien bakom utställningens tillkomst och hur arbetet bedrivs när det gäller att hitta motorcyklarna. Vidare hur allt renoveras (åtminstone invändigt) för att alla hojar skall kunna köras. I arbetet ingår också Christers gode vän Ove Johansson (Oves Motor i Olofström) som kan "allt" om gamla motorcyklar och har ett enastående nätverk i Sverige för att hitta objekt.

När det är tvunget med nytillverkning av delar görs dessa ofta i en liten överupplaga för att, genom försäljning till samlare världen över finansiera tillverkningen. Även hojar köps om möjligt i tre exemplar. En för utställning, en i reserv och en att sälja vidare.

Trots detta smarta upplägg är rörelsen inte lönsam rent ekonomiskt, men Christer vill ändå driva MC-Colletion vidare. Värdet på alla drygt 100 hojar ökar hela tiden och försäkringsvärdet är c:a 80 miljoner.

Bild 2.  Några av deltagarna.
MC Collection 2 800x450 2

Bild 3. THOR hoj - En amerikansk klassiker!
- MC Collection 3 800x450

Bild 4. Ducati roadracing prototyp (Enligt Christer ser den ut som en insekt.)
MC Collection 4 800x450
Bild 5. Hojen är designad av en kökdesigner !
MC Collection 5 800x450