Tierps Arena är en av Sveriges modernaste utomhusarenor som under den senaste tiden uppmärksammats då man bl.a. arrangerat två stora Europamästerskap i dragracing. UMCK-Veteranerna fick följa med på en egen  specialvisning av den imponerande arenan! Och det mest imponerande - anläggningen byggdes på rekordtiden - ett och ett halvt år! Klicka på rubriken för att se mera!
Bilden - Världens bästa 400 meters dragstrip ligger i Tierp!
Tierp Arena 1 Small

Nästan 30 stycken vetgiriga UMCK-veteraner hade nappat på inbjudan om att få komma på en specialvisning av Tierps Arena. För de flesta var det första gången man var där och för en del andra hade man redan sett någon av de tävlingarna som körts under de två senaste säsonger som banan varit klar.
Och det var en imponerande anläggning som byggts på det 165 hektars stora arenaområdet. På området kunde man erbjuda 20.000 sittplatser på läktaren, 7.500 parkeringsplatser, egna restauranger, konferenslokaler, dragracing strip, STCC-bana, landningsbana för flyg och helikopterplattor!
Efter en inledande presentation, i samband med att alla drack morgonkaffe, fick vi titta närmare på anläggningen för att sedan avsluta med att gruppen fick ta sina egna bilar och i lagom "racingtakt" avsluta med en runda på STCC-banan! Vi tackar personalen på arenan att vi fick komma - och Sivert som fixade möjligheten att vi fick en specialvisning!
Bilden - UMCK-Veteranerna intar Tierps Arena!

Tierp Arena 2 Small
Bilden nedan - Några av UMCK-veteranerna sitter på läktaren och lyssnar till "Lelle" Dahlén när han berättar hur han rattar sin dragster i 500 km/tim!
Tierp Arena 3 Small
Bilden nedan - Gruppen kollar in den dragster som visades upp vid ingången!
Tierp Arena 4 Small
Bilden nedan - För den som vill åka till Tierps Arena under året - Här är årets program!
Tierp Arena 5 Medium