Årets Motocross of Nations som kördes på den klassiska banan i Lommel, Belgien blev en thriller med Tyskland som segrande nation. Det var Tysklands första seger någonsin i tävlingen som kördes för 66:e gången. 
Klicka på rubriken för att läsa mera.

Bilden - Inga problem med att hitta till banan. Motocross of Nations - rakt fram!

MX-ON 

Storfavoriterna USA kom aldrig till sin rätt på den otroligt svårkörda och gropiga banan i Lommel. Alla tre förarna fick problem under respektive heat med vurpor då dom körde över sin förmåga för att hinna med sandspecialisterna Cairoli och Herlings. Man lyckades dock ta hem en tredje plats efter Tyskland och hemmanationen Belgien. Tyska laget med Ken Roczen, Max Nagl och Marcus Schiffer vann på platssiffran 25 för de fem bästa placeringarna i de tre heaten och var fyra poäng före Belgien på 29 och Team USA som fick 39 poäng.
Det svenska laget med Kalle Olsson, Philip Bengtsson och Kim Lindström hade åkt bra under lördagens kvalheat och hade kvalat in till finalen på 13:e plats. Under finalen kunde de förbättra detta till en 12:e plats totalt. Ett av de bästa resultaten under senare år för ett svenskt lag i Lag-VM.
Bilden nedan - Tony Cairoli vann sina båda heat och blev årets bästa sandåkare då han besegrade Jeff Herlings!

Cairoli_NL