På allmän begäran kommer ytterligare bilder från den nu internationellt välkända veteranträffen för motocrossåkare som genomfördes i Imola, Italien i slutet av maj -12.
Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden - Här tar sig Bill Nilsson, tillsammans med sonen Jeff Nilsson och Luciano Costa, en promenad runt banan i Imola parken - numera bara en rekreationsplats för Imolas invånare!
5_Walk_Park

Efter att veteranåkarna hade genomfört programmet under helgen så samlades de flesta även på måndagen för att försöka återuppliva minnen från den gamla tävlingsbanan. Sista tävlingen kördes på banan 1965 så allt var förändrat. Banan låg i en naturskön park med olika vattenkällor och en ganska stor bäck som rann genom området - därav namnet Parco Acque Minerali. Runt hela parken gick sen asfaltsbanan som användes som Formula 1 bana, sportvagnsbana och motorcykelbana. Crossbanan korsade även asfaltsbanan på några ställen.  
Det fanns dock inga spår kvar av crossbanan utan Luciano Costa tog oss alla med på en visning i parken, han visste precis hur banan hade gått tidigare. Att banan var så oerhört kuperad var det ingen av förarna som kunde komma ihåg. Nu fick man tydligen ett helt annat perspektiv på banområdet genom att ta en "promenad i parken" mot att åka runt en bana på en motorcykel!

Bilden nedan - Åsikterna gick isär om var bansträckningen gick efter gammalt. Stene hade en åsikt - Bill en annan. I och för sig inte så konstigt när dessa båda herrar skall försöka enas om en gemensam sak! Men humöret var på topp - båda tog det med ett skratt!
5_Walk_i_P_med_StenBill

Bilden nedan - En del av gänget som inspekterade bansträckningen - Don Rickman i täten före Gunnar och "Totte"!

 

5_Walking-MineralWaterPark

Bilden nedan - Vid det stora trädet hoppade man upp på platån - det var alla överens om. Alla kom ihåg att man fick eftermiddagssolen rakt i ansiktet!
5_Walking_in_P

Bilden nedan - Här är ett exempel på branta, långa backar! Det är långt till botten på backen! Och alla förare som tidigare tyckte att Imolabanan bara var en snabb och platt bana!
Imola_-12_Sivert_122

Bilden nedan - Racingbanans Curva delle Acqua Minerali såg man från den gamla motocrossbanan!

5_Walk_Curva_Aqua_Minerale

Bilden nedan - En staty är rest i kurvan före Curva delle Acqua Minerali. Statyn är till minne av F1-föraren Artyon Senna som förolyckades just i den kurvan 1 maj 1994. Efter den olyckan har det inte körts något F1-lopp på Imola banan!
5_Walk_in_P_Senna

 

Bilderna nedan - diverse bilder från de olika aktiviteterna som ingick i programmet under veckohelgen!
Imola_grupp_2

Imola_grupp_A
Imola_grupp_3

Imola_grupp_9