Inte ännu publicerad

Vi, alla UMCK-Veteraner och mc-vänner, har sorg. Vår medlem Rutger "Ruttan" Persson har hastigt gått bort och lämnat ett stort tomrum efter sig. Våra tankar går till hans närmaste, släkt och vänner. Vila i frid Rutger!
Klicka på rubriken så kan ni läsa minnesord skrivna av hans bror Anders Persson - vår veteranordförande.
Bilden - En bild på Rutger från hans sista deltagande i Racet Runt Ranchen 2011!
Rutger_P

 


Till alla UMCK-Veteraner och övriga mc-vänner!
Jag fick ett jättetråkigt meddelande på telefon igår. Ronny, som är min bror Rutgers son ringde från Nerja i Spanien. Han, och hans bror Stefan, hade hastigt rest ner till Nerja med anledning av att Rutger dött! Rutger dog den 1 april. Dödsorsaken var tydligen en allergisk reaktion med anledning av hans medicinering. Han har ju många gånger tidigare svullnat upp i ansiktet och på kroppen efter det att han tidigare råkade ut för en stroke. Tyvärr så kunde läkarna inte häva tillståndet utan han dog. Rutger blev 74 år. 
Rutger har alltid varit en mycket positiv person. Det han gått igenom de sista åren har varit en hård pers. Men när man pratade med honom så beklagade han sig aldrig utan han var alltid positiv och till och med kunnat skoja om sitt tillstånd. Rutger är säkert  nöjd med det liv han levt som har varit väldigt varierande med både med- och motgångar. Men vid motgångar så har han alltid flutit upp som en kork till vattenytan igen! Hans kompis Reijo sa alltid så om "Ruttan" - och jag håller med. Många framgångsrika projekt har det blivit genom åren och de sista 25 åren var han  husmäklare på Solkusten. Ett bevis på hans driftighet var att han fick en förfrågan av en byggmästare från Uppsala om han kunde åka ner till Spanien och hjälpa till att sälja ett husområde med 30 fastigheter. Rutger antog utmaningen och tog erbjudandet. Trots att han inte kunde språket så sålde han alla husen inom 2 år! Sedan fortsatte det på den inslagna vägen som mäklare och han fick uppdrag efter uppdrag av de stora mäklarfirmorna på Solkusten.
Min bror Rutger och jag har alltid haft en mycket bra kontakt och vi har hjälpt varandra vid behov. Saknaden blir naturligtvis väldigt stor efter honom och för mig så kommer han alltid att vara levande i minnet. Hans familj, hustru Mona och dottern Catarina och sönerna Ronny och Stefan samt 6 barnbarn, försöker nu förstå vad som hänt - och det kommer att ta sin tid med sorgearbetet.
Genom ett framgångsrikt tävlande i ungdomen för UMCK så har Rutger varit invald i Veteranklubben.
Vila i frid Rutger!
Brorsan Anders.