Som väntat så dominerade de ryska isåkarna den första VM-finaldagen som kördes på Studenternas Idrottsplats. Och ett 15-tal UMCK-veteraner var på plats för att heja fram "Posa" Serenius! Klicka på rubriken för att läsa vidare!
Bilden - Perfekt ordning på de ryska maskinerna!
1_Isracing_VM_-12_002

Ett 15-tal av UMCK-veteranernas isracingfans fanns på plats för att "värma upp" på Restaurang Alexander inför första dagens VM-tävlingar. Förhandssnacket var förstås hur veteranernas egen "veteran" - "Posa" Serenius skulle åka skjortan av de ryska förarna! Tyvärr så hade inte "Posa" sin bästa kväll. Han fick inte till starterna utan fick kämpa bakifrån i varje heat. Inte förrän han fick möta den nye svenska utmanaren Robert Hendersson och Finlands två bästa förare så tände det till. "Posa" ville visa vem som är bäst i Norden. Och det gjorde han med besked och under publikens jubel så vann han heatet!
I övrigt så dominerade ryssarna genom att finalen avgjordes mellan fyra ryssar. Den sjufaldige mästaren Nikolay Krasnikov tog hem segern för kvällen och ser ut att kamma hem ytterligare en VM-seger under söndagens avslutande VM-final. Han vann före Komitsevich och Ivanov och leder totalt med 10 poäng inför den avslutande tävlingen på söndag.
Nedan några bilder från veteranernas "uppvärmning" där även "Varg-Olle" Nygren, Sten "Storken" Lundin och den tidigare generalsekreteraren Roffe Sundberg deltog. Som vanligt var stämmningen hög bland alla deltagare!
2_Isracing_VM-12

3_Isracing_VM_-12_009

4_Isracing_VM_-12_003

5_Isracing_VM_-12_012