Senaste nytt inför Isracing VM på Studenternas!
Läs vidare genom att klicka på rubriken eller under "Nyheter"!
Bilden - "Posa"- med 2 VM-guld och 22 SM-medaljer och 64 år! Vinner han i helgen?
is_-sm_2
Gladiatorn från Svärdsjö kallas "Posa" Serenius i en artikel i UNT inför VM finalen den kommande helgen. Och vi håller med - isracingförarna kan nog kallas för gladiatorer. Likt gladiatorerna i antikens Rom, som fick kämpa inför folket i enorma arenor, så tävlar nu världens bästa isracingförare inför förhoppningsvis fullsatta läktare på Studenternas idrottsplats i helgen. "Posa" är bra förberedd inför helgens tävlingar och ser framemot att åter tävla inför Uppsalapubliken. Vem som vinner VM titeln i år så tror "Posa" mest på Krasnikov, den flerfaldige världsmästaren. Krasnikov kommer dock att få hårt motstånd från landsmannen Ivanov, som har gjort bra resultat hela säsongen.
Vi vet att "Posa" kan blixtra till när det gäller. Det har han visat många gånger. Men dom ryska förarna är heltidsproffs och med avlönade mekaniker från ryska staten. Maskinmaterialet är dessutom i absolut toppklass så det är inte lätt för andra förare att klämma sig in bland ryssarna.
Motorerna är trimmade till c:a 65 hkr. Accelerationen från 0 till 100 km/tim tar endast 3-4 sekunder. Det innebär att från starten till första sväng så har man uppnått en hastighet på c:a 80-90 km och sedan ut på raksträckan över 100 km/tim. Om man jämför Isracing med Speedway så har speedwayföraren ett halvt varv kvar att köra i ett heat mot isracingföraren. Så fort går det! Spännande VM-tävlingar väntas på Studenternas Idrottsplats.
is_-sm_4