Under motocross säsongen 1967 så följde ett TV-team från Sveriges Radio-TV de svenska crossåkarnas liv och leverne. Resultatet blev filmen ”Familjen Motocross”, en välgjord film som visades som ett en-timmes program senare på hösten. Den som ansvarade för projektet och höll i kameran var Ejvind Rönn, en glad dansk som trivdes med att vara i Sverige och jobba – och som fortfarande är kvar här! I veckan ringde det på dörren hemma hos ”Totte” Hallman och där stod Ejvind och ville prata gamla minnen!
Klicka på rubriken eller gå in under ”Nyheter” för att läsa mera!
Bilden – Ejvind och ”Totte” tillsammans igen - det är 45 år sen sist!
Ejvind-Web

Ejvind och hans dåvarande flickvän åkte runt på ett flertal VM-tävlingar under säsongen 1967 och filmade tävlingar i både 250cc och 500ccklassen. Man filmade inte bara från tävlingarna utan man följde med förarna under veckorna och filmade hur man reste, bodde och levde. Man blev förvånad över hur alla förarna följdes åt, hjälpte varandra och var som en familj i veckorna mellan tävlingarna. Därför döpte man filmen till ”Familjen Motocross”! Den sista tävlingen för året som ingick i deras planering var Throphé des Nations som kördes i Holice i Tjeckoslovakien. Sverige tog hem lag-VM segern och ”Totte” Hallman tog hem den individuella segern före Joel Robert.
Ett stort svenskgäng fanns på plats för att heja fram det svenska laget, bl.a. flera bilar med medlemmar från UMCK – idag medlemmar i Veteranklubben.
Och vad var då avsikten med Ejvinds besök? Kanske funderar han på att göra ett nytt program baserat på ”Här är ditt liv”! Det får framtiden utvisa!