UMCK Veteranernas Ordförande Anders Persson samt övriga UMCK-Veteraner "GRATTAR" Andreas till silvermedaljen i årets VM-serie i speedway som avslutades i helgen i Polen.
Anders Persson, som genom sitt företag AP Racing  Products, har haft en hel del samarbete med Andreas genom åren berättar följande om Andreas:
Andreas Jonsson och hans far besökte mitt företag beläget vid Uppsala Ekeby Industrihus ett flertal gånger. Första gången Andreas och hans far var på besök var han i 18-års åldern och var en coming man i speedwaysporten. Eftersom jag tillverkade egna produkter inom motorsporten, mestadels skyddsutrustning, så kom vi överens om att Andreas skulle få använda sig av AP:s produkter som sponsoring. Han fick då prova AP Ryggskydd och en produkt som då var ny på marknaden - AP Knästöd. AP Knästöd tillverkades i ett flertal olika modeller och Andreas provade då den långa modellen som skyddade hela låret och ned till foten. Han tyckte att det var smidigt och gav ett mycket bra skydd. Han berättade sedan att han vid flertalet tillfällen vurpat och slagit i benen ordentligt men klarat sig från benbrott vilket han ansåg var just knästödets förtjänst.
Anders berättar vidare: År 2007 övertogs tillverkningen av AP Produkter av CrossCenter International AB i Bankeryd eftersom jag  närmade mig pensionen. Mitt intresse för motorsporten har dock hela tiden funnits kvar. I februari 2011 så träffade jag Andreas på Isbanetävlingarna i Östhammar och efter en del rundsnack så frågade jag Andreas vad han hade för knästöd nu för tiden. Det hade ju kommit ut en mängd olika produkter i marknaden, en del väldigt avancerade och framför allt väldigt dyra. Andreas svarade att han fortfarande åkte med AP Knästöd! Han sade att han kände sig säker med dom och att han klarat sina ben många gånger från skador dom senaste åren. Jag blev mycket överraskad av hans svar, och samtidigt mycket glad då jag insåg  att mina produkter genom åren hjälpt en mängd förare mot skador. Om Andreas fortsätter att åka med AP knästöd vet jag ej, men jag önskar honom all lycka i framtiden med sin motorsport och förhoppningsvis att han kan kliva upp högst på VM-pallen. Det är hans målsättning - och den målsättningen hade han redan när han var 18 år då vi första gången träffades!
Bilden - Andreas Jonsson - årets VM-silvermedaljör i speedway-VM visar upp medaljen!
jonsson