Chad Reed vann båda heaten i den andra deltävlingen i de amerikanska cross mästerskapet i 450-klassen. Tävlingen kördes i Freestone i Texas i 42 grades värme på en tung sandbana. Efter att ha vunnit det första heatet före Ryan Dungey, vurpade han när han slogs om ledningen med Dungey i det andra heatet. Reed kom snabbt upp men kunde inte åka fatt Dungey. Turen var dock med Reed då Ryan Dungey´s Suzuki fick motorproblem och slutligen stannade. Med två heatsegrar drygade Chad Reed ut den totala ledningen - nu med Ryan Villopoto som totaltvåa.
En positiv resultat ur svensk synvinkel var att de två svenskarna som startade, Calle Aspengren och Fredrik Norén, tog poäng i båda heaten genom att komma på 17 och 19 plats i båda heaten. Strongt gjort i den värmen - det visar att de har skött träningen bra!
I 250-klassen blev det dubbelseger för ProCircut/THOR sponsrade Kawasaki förarna Tyla Rattray och Dean Wilson. Tyla Rattray, som kommer från Sydafrika och är van med tävlingar som körs i extrem hetta, vann just på bättre kondition.
Bilden - Ryggtavlan är det enda de övriga ser på Chad Reed numera!