Första deltävlingen i de amerikanska mästerskapen i utomhus motocross kördes i helgen på den berömda Hangtown- banan i Prairie City i Californien. Introduktionen av serien var imponerande då en del av toppåkarna blev inbjudna till en stor presskonferens i The City Hall.
Säsongsupptakten började "nästan" som stadiumtävlingarna slutade för fjorton dagar sedan. Samma namn i toppen - bara platserna inbördes ändrades!
Klicka på rubriken eller gå in under "Nyheter 2011" för att läsa  mera om tävlingen!
Bilden -Toppförarna var inbjudna till State Capitol för pressmöte!
Hangtownmx2011

Första 450cc-heatet blev en tuff fight mellan de tre toppnamnen i årets Supercross-serie - men resultatet blev det omvända.  Ryan Dungey överraskade med att sätta Villopoto och Chad Reed på plats. Dungey vann första heatet med hela 12 sekunder över Reed som sin tur var 13 sekunder före Villopoto.
Bilden nedan - Regerande utomhusmästaren Ryan Dungey vann premiärheatet i årets första National!
Dungey_Hang_T

Andra 450-heatet blev återigen en fight mellan de "tre stora"! Villopoto - bilden nedan - tog starten och var i ledningen under de första varven före Ryan Dungey och Chad Reed. Men mot slutet av heatet så var det Chad Reed som tog över ledningen och vann heatet överlägset. Med sin placering 2 - 1 så vann han tävlingen totalt.
I 250-klassen blev det storslam för ProCircuit/THOR Kawasaki då de fick in alla tre av sina förare på de första tre platserna totalt.
Bilden nedan - Nykorade Supercrossmästaren Ryan Villopoto tog hem 3:e plats i säsongsöppnaren