Den internationella isracingtävlingen som kördes på Studenternas den 1:a april dominerades helt av de ryska förarna från det första heatet. Den enda som kunde rubba den ryska dominansen var den österrikiske Red Bull-sponsade föraren Franz Zorn som lyckades med att ta en hedrande andraplats i finalen. Arrangörerna , med Erik Stenlund i spetsen, skall ha en eloge för väl genomförda tävlingar utan vurpor och förseningar.
Klicka på rubriken eller gå in under "Nyheter 2011" i menun ovan! 
Bilden - Erik Stenlund gratulerar den segrande ryssen Danil Ivanov till segern. Tvåan Franz Zorn t.v. och 3:an Vitaly Khoitsevitz!
1_Israc-Stud_-11

 Kvällens huvudpersoner var Erik Stenlund och "Posa" Serenius. Erik, som fått tävlingen uppkallad efter sig, kunde glädja sig åt att tävlingarna flöt på utan några incidenter. "Posa" däremot var väl inte så nöjd med sitt egna resultat. Efter ett suveränt första heat, med seger som resultat, hade "Posa" svårt att nå upp till normal "Studenternas-standard"! Han slutade på sjunde plats, platsen efter den bäste svensken för kvällen - Stefan Svensson.
Bilden - Erik Stenlund och "Posa" Serenius  ser "segervissa" ut inför tävlingarna!
2_Israc-Stud_-11 

Österrikaren Franz Zorn var kvällens överraskning! Han lyckades med bedriften att klämma sig in mellan ryssarna och tog en hedrande andraplacering!
Bilden nedan - Frans Zorns "fighting face". Med de blonda håret i gammaldags "dalkarlsstil" är han kanske en avlägsen släkting till den svenske målaren Anders Zorn!
3_Israc-Stud_-11

Som vanligt så hade UMCK-veteranerna en framträdande roll på Studenternas! Som man kan se av bilden nedan var just veteranerna en av de "tunga" sponsorerna med två stora banderoller på bästa parkett framför huvudläktaren. Tyvärr så kom det inte lika många åskådare som vanligt till årets tävling på Studenternas - 2.200 åskådare var på plats!
Bilden - UMCK-veteranernas banderoller - alltid på första parkett!
4_Israc-Stud_-11

UMCK-veteranerna Roine Lööf och "Totte" Hallman kunde inte låta bli att känna på de sylvassa isdubbarna. Det skulle göra "ont-ont" om man kommer för nära ett snurrande hjul!
5_Israc-Stud_-11

Som vanligt så träffas UMCK-veteranerna på Restaurang Alexander - före och efter -när det är dags för isracing på Studenternas. Den här gången fanns det ett tjugotal av medlemmarna på plats. Fotografen, som skulle ta en bild på långbordet med de församlade UMCK-veteranerna, tyckte dock att den unga damen som servera oss passade bättre att vara i centrum på bilden, än öldrickande veteraner!
6_Israc-Stud_-11