Juryn och svenska folket har överraskande röstat fram världsmästaren i brottning under 70-talet – Frank Andersson – till finalen i danstävlingen Let´s Dance som avgörs kommande helg! Frank har skött sig förvånande bra och genom sina danskunskaper visat att han har många strängar på sin lyra. Men visste ni att han en gång i tiden älskade att åka motorcykel och tränade motocross med ”Totte” Hallman och var medlem i UMCK!
Klicka på rubriken för att läsa mera under ”Nyheter 2011”!
Bilden – Frank Andersson, ny medlem i UMCK, presenterades i Upsala Nya Tidning! 
Frank__TH

 Historien om bilden var följande. ”Totte”, som importör av Yamaha i Sverige, kom i kontakt med Frank då han blev världsmästare i brottning och försåg Frank med en off-road XT500 cykel att använda om dagarna för att på så sätt göra reklam för Yamaha. Frank var på den tiden journalisternas ”guld-gosse” och det skrevs massor om hans brottarmedaljer men mest om hans liv och leverne utanför brottningsmattan. Kvällstidningarna hade massor av bilder på Frank på sin Yamaha och han fick snabbt ett rykte om sig som killen där saker och ting sker i en rasande fart. Frank blev ju även flickornas idol (även än idag bland damerna!) där föremålen växlade i en rasande takt – och som han fick kritik för i tidningarna. Hans raka svar till kritikerna: ”Kuken skall väl ha sitt!” är än idag en klassiker! Sådan raka svar gillade ju journalisterna – och ännu mer skrev dom om Frank och hans förehavanden. T.o.m. Expressen tog upp Frank´s klassiska svar nu i veckan!
Nåväl, utöver att behaga damer och åka på sin XT500 så ville Frank även testa hur det var att åka cross. Frank tyckte ju det såg så kul ut att åka på bakhjulet, hoppa och sladda! Sagt och gjort - det lastades några crosscyklar i en buss och tillsammans med ett antal journalister som alltid följde Frank så styrdes kosan till Arlandas träningsbana, en bana som man kunde åka på när som helst. För Frank blev ju det en enorm omställning från att tidigare bara åkt på gator och skogsstigar så kom han nu till en gropig sandbana som fullständigt tog musten ur honom – och det bara efter ett par varv! Även om han var nybliven världsmästare och fulltränad så orkade inte Frank mer än ett par varv innan armarna var helt stumma, händerna i kramp och konditionen helt slut – han ramlade av cykeln rent utmattad! Han kunde inte ens drömma om att man behövde sådan styrka och kondition för att åka cross. Han förstod ingenting och sa: ”Åker ni dessutom i 45 minuter i ett heat – hur f-n orkar ni?”
Men till helgen är det finalen i Let´s Dance som gäller för Frank – och där behövs det säkert också en hel del kondition! UMCK-veteranerna önskar mångsysslaren Frank lycka till inför finalen!

Bilden nedan. Frank, här som nybliven världsmästare i brottning, på plats i Yamahas monter på Älvsjömässan.
Frank_VM-78