I helgen kördes den åttonde deltävlingen i den amerikanska Supercrosserien inför en fullsatt stadion i Atlanta. Det blev en våldsam fight mellan de tidigare årens mästare Chad Reed och James Stewart. Under hela finalheatet turades man om att leda ett flertal gånger - tills sista varvet. Båda förarna krokade ihop och vurpade! Segern gick då stället till Monster/THOR sponsrade Kawasakiföraren Ryan Villopoto som i och med segern utökade den sammanlagda ledningen.
Klicka på rubriken eller gå in under "Nyheter" för att läsa mera!
Bilden. Ryan Villopoto jublar när han går i mål som segrare i Atlanta!
VillopotoATL-w

Först i starten var James Stewart som fick till en perfekt start på sin San Manuel-sponsade Yamaha. Han ledde sedan i tre varv inann han fick till ett riktigt wobble och blev passerad av förra deltävlingens segrare, Chad Reed. Chad, som har svensken Gunnar Lindströms son - Lars - som sin mek kunde sedan dryga ut ledningen till c:a två sekunder. Tyvärr så började varvningarna och plötsligt var Stewart och Reed tillsammans igen och startade en våldsam kamp om ledningen - som slutade med att båda vurpade på det sista varvet!
Stewart_ATL-w
Bilden- James "Bubba" Stewart fick till en kanonstart i finalen!

I Lites klassen så vann Dean Wilson på sin THOR/Monster Energy-sponsrade ProCircuit Kawasaki sin första seger. Han var jublande glad efter sin seger - och roligt också för europeisk motocross att man fortfarande kan vara med och slåss om segrarna i Amerika. Dean Wilson kommer ursprungligen från Skottland men har ända sedan 16-års åldern åkt motocross i Amerika. Dean vann före förra helgens segrare Justin Barcia - och båda delar nu den totala ledningen i Lites East-klassen efter två tävlingar.
Wilson-ATL-w
Bilden. Dean Wilson på väg mot sin första seger!