Lördagen den 1 augusti var det dags för ytterligare en bussresa som arrangerades för UMCK-Veteranerna. Den här gången var det ett besök på 50-årssracet och VM-Träffen i Linköping.
Klicka p
å rubriken för att läsa mera!
1 Två VM Träffen loggor

Lördag 1 augusti var det dags för ytterligare en bussresa för Veteranerna tillsammans med ett antal tävlingskompisar från vår aktiva tid som då representerade andra klubbar. Alltid lika kul att träffas. (och ljuga lite om gamla tider). Totalt var vi 44 st.

Denna gång gick bussen till 50-års racet i Linköping som detta år kryddats med VM träffen, där 25 av totalt möjliga 27 Svenska MC Världsmästare samlats för att träffas och för oss vanliga att möta och växla några ord med och få autografer av. Det är totalt 29 svenska som vunnit VM, två har lämnat oss (Bill Nilsson och Kent Andersson), en hade giltigt förfall, Jonas Kylmäkorpi körde SM final i Speedway, en enda tackat nej.

Självklart kände vi UMCK Veteraner en alldeles speciell stolthet eftersom en av de drivande att få ihop detta unika gäng var vår egen Totte Hallman.

Alltigenom var det en härlig dag. Kul att kolla dessa veterantävlingar och alla dessa gamla hojar.

En hel del hojar med en fantastiskt puts, proffsmekade, snygg och rent i depåtält, bussar, ner till en del som verkade kommande direkt från skroten, dittransporterade i grisbilen.

För oss Veteraner som alla sysslat med cross och T (Enduro) kanske det var speciellt att kolla på road racing. Massor av hojar med riktigt härligt ljud , bra fart med härlig racing. Sedan kanske det är ok att vissa hojar är 60 till 70 år gamla, däremot kanske det är tveksamt om det är ok att förarna också har denna ålder. Det var inte så kul att se några oldboys liggande med fixerade nackar och dropp efter en vurpa. Förhoppningsvis var det en rutinmässig åtgärd inte resultatet av själva vurporna.

En hel del av bussgänget kände väl igen vissa världsmästare och många andra elitåkare från den tiden så det var många härliga möten gamla kompisar från förr. Alla stora grabbar hade ju fri entré till tävlingarna så många var nog på plats denna gång. Vi UMCK Vet.s har sju stycken (inkl.Totte) av dessa stora grabbar, alla de övriga sex fanns på plats.

Med oss i bussen fanns Veteranen Olle Ståhls grabb, Lars-Göran Ståhl som efter en egen elitkarriär i enduro varit och är förbundskapten för Endurolandslaget sedan sju år tillbaka. På hemvägen så berättade han om dagens enduro, dagens förare och hur han såg på endurons framtid. Mycket ingående med raka besked, jätteintressant att höra.

En eloge skall även denna gång gå till Högbergs Buss, nu med kvinnlig chaufför, Kattis, som på ett mjukt och behagligt sätt kördes oss fram och tillbaka och med ett perfekt tidsschema.

Bosse Svensson

Bilden nedan - Kön var lång för att få autografer!

02 VM Träffen line
Bilden nedan - Långväga gäten Chris McAllister, från USA fick en pratstund med Sten Lundin om sina veterancyklar. Chris tog med sig sin Husqvarna-Hedlundare som "handbagage" för att visa upp!
Sten Chris

Bilderna nedan - ett kollage av bilder!
05 IMGP0190 800x600

1 IMGP0198 800x6001 IMGP0202 800x6001 VM SteneI 800x6002 IMGP0195 800x600X
3 IMGP0207 800x6004 IMGP0203 800x6005 IMGP0204 800x6006 IMGP0205 800x600