You are here:

Inget rätt svar på Gissa-tävling Nummer 10!

Skicka sidan Skriv ut PDF

Gissa-tävling Nummer 10 har nu legat ute i några veckor utan att vi fått in det rätta svaret. Det har varit några som varit nära, nära men tyvärr är det ingen som lyckats med att pricka in det rätta året exakt!

Det rätta året är 1959 då den sista SM-tävlingen i 500cc för året kördes på Pepparrotsbanan i Enköping och Bill Nilsson vann den tävlingen inför 7000 åskådare. Det var den sista gången man använde flaggstart i ett SM-heat – allt enligt Göta MS Jubileumsbroschyr som dom gav ut i samband med att klubben fyllde 50 år för att antal år sedan!

Vilka var då de tre gentlemännen som fanns på bilden! Här var flera som hade kommit in med rätt svar - nämligen från vänster syns Leslie Archer, Sten Lundin och Jeff Smith, alla besökte Pepparrotsbanan under sin aktiva tid.

På bilden nedan forcerar Bill Nilsson på sin BSA en av kurvorna på den steniga Pepparotsbanan under "Stjärncrossen" som kördes 1954. Tävlingen vanns av Kuno Johansson, även han på en BSA Gold Star.

bill_e-kping_-54

 
Reportage och Resultat från UMCK Veteranernas Rally -16!

Reportage och Resultat från UMCK Veteranernas Rally -16!

Årets Bil & MC-Rally, denna gång med temat ”Badplatser i Hagundabygden”, har tillsammans med den efterföljande 5-kampstävlingen avgjorts i helgen.
Klicka på rubriken eller ”Race Runt Ranchen” för att läsa mera!
Bilden – Kluriga frågor att svara på. Här några av deltagarna vid andra kontrollen!

Läs mer
UMCK's Scramble -16 avgjord i strålande sol!

UMCK's Scramble -16 avgjord i strålande sol!

Även i år så var det strålande sol och ett perfekt golfväder för de golfande veteranerna som hade tagit sig till Söderbys 9-hålsbana för att göra upp om årets UMCK-Veteranernas Scramble!
Klicka på rubriken eller på "Golfen" i menyraden övanför för att läsa mera!
Bilden - Söderbys 9-hålsbana - reserverad för spelsugna veteraner!

Läs mer
Nostalgi bilder från Jumkilsbanan år 1955!

Nostalgi bilder från Jumkilsbanan år 1955!

Här kommer några nostalgibilder från UMCK’s hemmabana vid natursköna Jumkilsån. Bilderna är från tävlingar 1955 och är från de första tävlingarna som kördes på banan. Klicka på rubriken för att se fler bilder!
Bilden – ”Lelle” Dahlén på sin Maico hoppar upp för krönet på den stora uppförsbacken!

Läs mer
Dags att vara med och tävla igen!

Dags att vara med och tävla igen!

Dags att tävla igen -Vem är föraren? Klicka på rubriken så kan du se ett antal bilder på förare från tävlingar som kördes på Rosendalsbanan i slutet på 60-talet. Vi vet inte själva vilka är vilka - inte ens den eminenta fotografen Torbjörn Johansson vet - utan vi hoppas att få in svar från er läsare och bekräfta vilka förarna kan vara. Den som kommer in med flest svar blir vinnare - och priset är äran den här gången! Vi vet som sagt inte de rätta svaren! Skriv svaren under meddelande under rubriken "Kontakt" plus ange ditt namn!
Bilden - Vem som syns på detta foto har vi svaret på - Cenneth Lööf på sin Montesa!

Läs mer

Välkommen

Klubbens syfte är att bevara den klubbkänsla och sammanhållning som alltid funnits inom UMCK

Läs mer

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterIdag1282
mod_vvisit_counterIgår1434
mod_vvisit_counterDen här veckan131391
mod_vvisit_counterFörra veckan10715
mod_vvisit_counterDen här månaden150056
mod_vvisit_counterFörra månaden21951
mod_vvisit_counterTotalt1694359

Datum: 2017-02-25