You are here:

 

UMCK Veteranerna på plats vid 4-dagars!

Sommarens stora svenska Enduro och Rally äventyr, 4-Dagars Enduro, kördes programenligt för 17: e gången i år. Med start i Sala på morgonen den 30 juni så hade man redan avverkat de första två dagarna innan det var dags för tredje dagens enduroslinga, sträcka 18. Den kördes på UMCK Veteranmedlemmen Hasse Wigenfeldts marker ut vid Ramsta. Som vanligt var enduroslingan, som i år var utlagd på en 7,5 km bana, i perfekt skick och vållade inte deltagarna några större svårigheter. Banan fick idel beröm av deltagarna och snabbaste tiden hade Fredrik Kvarnström från Folkare som klarade slingan på 12,45.

Ett 10-tal av UMCK´s Veteraner fanns på plats och hjälpte till med allehanda sysslor som start och mål funktionärer, trafikdirigerare och kontrollanter ute i skogen. På grund av det begränsade området som fanns till förfogande för att göra en utmanande och tillräcklig lång enduroslinga så fanns det ett flertal möjligheter för förarna att gena. UMCK´s Veteraner var därför strategiskt utplacerade där sådana möjligheter fanns och satte effektiv stopp för detta!

Efter en väl genomförd tävling så bjöds sedan alla veteranerna på gott kaffe och bröd hemma hos familjen Wigenfedt. En perfekt avslutning på en lyckad dag!

 
VM-Träffen i Linköping - höjdpunkten bland Veteranträffar!

VM-Träffen i Linköping - höjdpunkten bland Veteranträffar!

Sommarens stora höjdpunkt för MC-vänner, aktiva, tidigare aktiva och veteraner, blir VM-träffen som kommer att ske i Linköping den 1-2 augusti -15. Så gott som alla, nu levande svenska världsmästare inom mc-sporten, kommer att finnas på plats! Klicka på länken nedan för att läsa mera om den kommande träffen!  http://corren.se/sport/motorsport/motornostalgi-vantar-nar-varldsmastare-samlas-7801604.aspx
Bilden - Så här ser den ut! Loggan som talar om att det blir VM-Träff i sommar!

KTM-förarna fortsätter att dominera den amerikanska Supercrossen!

KTM-förarna fortsätter att dominera den amerikanska Supercrossen!

KTM¨s försteförare i respektive klass i den amerikanska Supercross serien fortsätter att dominera. Ryan Dungey tog åter en seger i helgens deltävling som kördes i Georgia Dome i Atlanta och drygade därigenom ut försprånget totalt. Detsamma gjorde även fransmannen Marvin Musquin som tog hem segern i den lätta klassen. Åldermannen, 33-årige australiensaren Chad Reed, var återigen med och slogs om ledningen i finalen men förivrade sig, vurpade och försvann nedåt i resultatlistan. Eli Tomac och Trey Canard var tvåa, resp. trea i finalen.
Bilden - Ryan Dungey på sin KTM har nu en säker ledning totalt i Supercross serien!

Husqvarna-seger i VM-premiären i Motocross!

Husqvarna-seger i VM-premiären i Motocross!

Tysken Max Nagl överraskade både sig själv, Husqvarna och övriga fans med att helt dominera första VM-tävlingen i årets VM-motocross som kördes i Doha, Qatar i helgen. Max tog båda starterna och ledde alla varv i de båda heaten från start till mål. Tvåa blev belgaren Clement Desalle och trea fransosen Gautier Paulin. Den stora fighten mellan Ryan Villopoto och Tony Cairoli blev aldrig någon fight. Klicka på rubriken för att se vad som hände Ryan i första heatet!
Bilden - Max Nagl på sin Husqvarna överraskade alla i Qatar med seger i båda heaten!

VM-fighten kan börja!

VM-fighten kan börja!

På lördag, den 28/2 -15, körs premiärtävlingen i årets VM Motocross på Losail International MX-Track i Doha, Qatar. Spekulationerna bland fans och i media har varit intensiva ända sedan Ryan Villopoto på sin THOR-sponsade Monster Energy/Kawasaki bestämde sig för att åka hela VM-serien istället för att försvara sin titel i de amerikanska mästerskapen. Klicka på rubriken för att se hur ni kan följa tävlingen i Qatar på TV!
Bilden - "Totte" med de två av förarna det snackas om. Vem är vassast av Ryan eller Tony Cairoli - snart får vi svaret! 

Chad Reed överraskar med seger i Atlanta!

Chad Reed överraskar med seger i Atlanta!

33-årige Chad Reed blev helgens överraskande segrare i den amerikanska Supercross serien som kördes i Atalanta inför 51.000 åskådare. Chad tog starten och var i ledningen under hela loppet. Han vann före Ryan Dungey som drygade ut sin ledning totalt då Ken Roczen hade en dålig dag med vådliga vurpor under både träning och tävling. Alex Martin slog överraskande Marvin Musquin i Lights-klassen.
Bilden - En glad Chad Reed intervjuas efter segern!

 
Resultat och bilder från UMCK´s Mälar-Rally och Ramsta-tävlingar!

Resultat och bilder från UMCK´s Mälar-Rally och Ramsta-tävlingar!

Den första nyheten för året på UMCK-Veteranernas Bil & MC-Rally var att rallyt gick på helt nya vägar runt Mälaren. Den andra nyheten var att den efterföljande träffen var flyttad till Ramsta Bygdegård. Men vädret var som vanligt - strålande sol!
Klicka på "Race Runt Ranchen" eller på rubriken för att läsa mera!

Läs mer
UMCK´s Scramble - stenhårt om segern!

UMCK´s Scramble - stenhårt om segern!

Som vanligt så kunde deltagarna i årets UMCK-Scramble njuta av ett fint sommarväder när tävlingarna avgjordes på Söderby Golfs 9-hålsbana. Ordförande Perssons lag klarade nervpressen bäst och vann - men det var hårfint! Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden - Perra Nyberg, en av de trogna deltagarna i UMCK´s Scramble, vaktar flaggan!

Läs mer
UMCK-Veteraner besöker Jällis!

UMCK-Veteraner besöker Jällis!

Jällis-banan – en av de första motocrossbanorna utanför Uppsala fick under veckan besök av ett 40-tal UMCK-Veteraner!
Klicka på rubriken – eller under ”Nostalgi” för att läsa mera om Jällis!
Bilden – Så här kunde det se ut när UMCK-arna tränade på 50-talet. Lennart Dahlén forsar fram i lervällingen ute på Jällisbanan!


Läs mer
Hur gick det med utmaningen?

Hur gick det med utmaningen?

Dags att redovisa tävlingen, en tävling som skapat lite oreda och frågor från flera av våra läsare och tävlande. Vi ber om ursäkt att det kanske blev lite otydligt när vi ville skryta om vår veteran-klubb!
För att läsa vidare! Klicka på rubriken eller gå in under ”Tävlingar” i rubriken ovan!
Bilden - Världsmästare 1962 - "Totte" Hallman och "Roffe" Tibblin - bästa individuella poängplockare i varsin klubb!

Läs mer

Välkommen

Klubbens syfte är att bevara den klubbkänsla och sammanhållning som alltid funnits inom UMCK

Läs mer

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterIdag192
mod_vvisit_counterIgår930
mod_vvisit_counterDen här veckan2709
mod_vvisit_counterFörra veckan6658
mod_vvisit_counterDen här månaden3524
mod_vvisit_counterFörra månaden23442
mod_vvisit_counterTotalt859985

Datum: 2015-03-05