You are here:

 

UMCK Veteranerna på plats vid 4-dagars!

Sommarens stora svenska Enduro och Rally äventyr, 4-Dagars Enduro, kördes programenligt för 17: e gången i år. Med start i Sala på morgonen den 30 juni så hade man redan avverkat de första två dagarna innan det var dags för tredje dagens enduroslinga, sträcka 18. Den kördes på UMCK Veteranmedlemmen Hasse Wigenfeldts marker ut vid Ramsta. Som vanligt var enduroslingan, som i år var utlagd på en 7,5 km bana, i perfekt skick och vållade inte deltagarna några större svårigheter. Banan fick idel beröm av deltagarna och snabbaste tiden hade Fredrik Kvarnström från Folkare som klarade slingan på 12,45.

Ett 10-tal av UMCK´s Veteraner fanns på plats och hjälpte till med allehanda sysslor som start och mål funktionärer, trafikdirigerare och kontrollanter ute i skogen. På grund av det begränsade området som fanns till förfogande för att göra en utmanande och tillräcklig lång enduroslinga så fanns det ett flertal möjligheter för förarna att gena. UMCK´s Veteraner var därför strategiskt utplacerade där sådana möjligheter fanns och satte effektiv stopp för detta!

Efter en väl genomförd tävling så bjöds sedan alla veteranerna på gott kaffe och bröd hemma hos familjen Wigenfedt. En perfekt avslutning på en lyckad dag!

 
Inbjudan till UMCK-Veteranernas årsmöte!

Inbjudan till UMCK-Veteranernas årsmöte!

Klicka på rubriken för att läsa inbjudan!

Eli Tomac vinner i Detroit!

Eli Tomac vinner i Detroit!

Den tolvte deltävlingen i den amerikanska Supercross serien kördes i helgen på Ford Field Stadium i Detroit inför 46.141 fans! Eli Tomac på sin Honda vann en övertygande seger före Ryan Dungey. Tomac. som har haft en hel del strul i de senaste tävlingarna, passerade den ledande Dungey efter fem varv och vann överlägset finalen. I Lights-klassen fick fransmannen Marvin Musquin nöja sig med en andra plats efter en dålig start. Vann gjorde Justin Bogle på sin Honda.
Bilden - En glad Eli Tomac efter segern i den tolvte deltävlingen!

Mer om UMCK-Veteranernas Husqvarna besök!

Mer om UMCK-Veteranernas Husqvarna besök!

Här kan ni titta på lite fler bilder plus att ni kan läsa Bosse Svenssons "blogg" från UMCK-Veteranernas resa till Husqvarnas museum nu i veckan! Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden - Hela gänget på plats utanför Husqvarnas museum!

UMCK-Veteranerna besöker Husqvarnas museum!

UMCK-Veteranerna besöker Husqvarnas museum!

UMCK-Veteranerna besökte under tisdagen Husqvarnas museum. Där möttes dom av Jönköpingpostens reporter som gjorde ett videoreportage.
Klicka på rubriken PLUS gå in på Jönköpingspostens hemsida för att se videon när Lennart Dahle'n blir intervjuad! Klicka på länken:http://play.jonkopingsposten.se/video/lennart-dahlen-husqvarnalegendar-berattar-minnen  
Fler bilder kommer senare från Veteranernas besök!

Bilden - Lelle på pratar om nostalgi!


Dubbelsegrarna för KTM fortsätter!

Dubbelsegrarna för KTM fortsätter!

Same - same igen för KTM! Ryan Dungey och Marvin Musquin tog återigen en dubbelseger för KTM då de vann varsin klass i helgens amerikanska Supercrossmästerskap när de avgjordes på Lucas Oil Stadium i Indianapolis.
Bilden - Ryan Dungey har nu fem segrar i de sju senaste tävlingarna. Stor favorit till totalsegrare i år!

 
Resultat och bilder från UMCK´s Mälar-Rally och Ramsta-tävlingar!

Resultat och bilder från UMCK´s Mälar-Rally och Ramsta-tävlingar!

Den första nyheten för året på UMCK-Veteranernas Bil & MC-Rally var att rallyt gick på helt nya vägar runt Mälaren. Den andra nyheten var att den efterföljande träffen var flyttad till Ramsta Bygdegård. Men vädret var som vanligt - strålande sol!
Klicka på "Race Runt Ranchen" eller på rubriken för att läsa mera!

Läs mer
UMCK´s Scramble - stenhårt om segern!

UMCK´s Scramble - stenhårt om segern!

Som vanligt så kunde deltagarna i årets UMCK-Scramble njuta av ett fint sommarväder när tävlingarna avgjordes på Söderby Golfs 9-hålsbana. Ordförande Perssons lag klarade nervpressen bäst och vann - men det var hårfint! Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden - Perra Nyberg, en av de trogna deltagarna i UMCK´s Scramble, vaktar flaggan!

Läs mer
UMCK-Veteraner besöker Jällis!

UMCK-Veteraner besöker Jällis!

Jällis-banan – en av de första motocrossbanorna utanför Uppsala fick under veckan besök av ett 40-tal UMCK-Veteraner!
Klicka på rubriken – eller under ”Nostalgi” för att läsa mera om Jällis!
Bilden – Så här kunde det se ut när UMCK-arna tränade på 50-talet. Lennart Dahlén forsar fram i lervällingen ute på Jällisbanan!


Läs mer
Hur gick det med utmaningen?

Hur gick det med utmaningen?

Dags att redovisa tävlingen, en tävling som skapat lite oreda och frågor från flera av våra läsare och tävlande. Vi ber om ursäkt att det kanske blev lite otydligt när vi ville skryta om vår veteran-klubb!
För att läsa vidare! Klicka på rubriken eller gå in under ”Tävlingar” i rubriken ovan!
Bilden - Världsmästare 1962 - "Totte" Hallman och "Roffe" Tibblin - bästa individuella poängplockare i varsin klubb!

Läs mer

Välkommen

Klubbens syfte är att bevara den klubbkänsla och sammanhållning som alltid funnits inom UMCK

Läs mer

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterIdag252
mod_vvisit_counterIgår734
mod_vvisit_counterDen här veckan8997
mod_vvisit_counterFörra veckan5985
mod_vvisit_counterDen här månaden32688
mod_vvisit_counterFörra månaden23442
mod_vvisit_counterTotalt889149

Datum: 2015-03-28