You are here:

 

UMCK Veteranerna på plats vid 4-dagars!

Sommarens stora svenska Enduro och Rally äventyr, 4-Dagars Enduro, kördes programenligt för 17: e gången i år. Med start i Sala på morgonen den 30 juni så hade man redan avverkat de första två dagarna innan det var dags för tredje dagens enduroslinga, sträcka 18. Den kördes på UMCK Veteranmedlemmen Hasse Wigenfeldts marker ut vid Ramsta. Som vanligt var enduroslingan, som i år var utlagd på en 7,5 km bana, i perfekt skick och vållade inte deltagarna några större svårigheter. Banan fick idel beröm av deltagarna och snabbaste tiden hade Fredrik Kvarnström från Folkare som klarade slingan på 12,45.

Ett 10-tal av UMCK´s Veteraner fanns på plats och hjälpte till med allehanda sysslor som start och mål funktionärer, trafikdirigerare och kontrollanter ute i skogen. På grund av det begränsade området som fanns till förfogande för att göra en utmanande och tillräcklig lång enduroslinga så fanns det ett flertal möjligheter för förarna att gena. UMCK´s Veteraner var därför strategiskt utplacerade där sådana möjligheter fanns och satte effektiv stopp för detta!

Efter en väl genomförd tävling så bjöds sedan alla veteranerna på gott kaffe och bröd hemma hos familjen Wigenfedt. En perfekt avslutning på en lyckad dag!

 
VM-Träffen i Linköping!

VM-Träffen i Linköping!

VM-Träffen i Linköping 1-2 Augusti börjar närma sig. Skulle tro att det är en hel del historier som kommer att berättas hur det var bättre förr!!!!

Reportage om Rickman träffen i Sura!

Reportage om Rickman träffen i Sura!

Senste Nostalgia tidningen har ett reportage om några av UMCK-Veteranernas resa till Rickmanträffen i Surahammar:
Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden - Nostalgia reportage!

Info om bussresan till VM-Träffen!

Info om bussresan till VM-Träffen!

På Lördag-Söndag den 1-2 Augusti kommer årets höjdpunkt att ske för intresserade MC-veteraner. Då träffas alla Sveriges Världsmästare på VM-Träffen i Linköping! UMCK-Veteranerna har ordnat bussresa!
Klicka på rubriken för att läsa mera!

Missa inte VM-Träffen!

Missa inte VM-Träffen!

Missa inte årets händelse för MC-veteraner och övriga motorsportintresserade! Träffa alla nu levande Svenska Världsmästare inom svensk motorcykelsport - Motocross, Speedway, Trial, Road Racing och Enduro på VM-Träffen i Linköping den 1-2 Augusti 2015.
Lättast att ta sig dit - anmäl dig till UMCK-Veteranernas bussresa - Se info på annan plats under Nyheter!
Bilden - Några av de svenska motocrossvärldsmästarna som finns på plats!

 

Vi har sorg!

Vi har sorg!

Curt Johansson – en av våra trogna veteranmedlemmar, som tävlade både inom motorcykel och bilsport med stor framgång – har gått bort. Vi alla, UMCK-veteraner och MC & Bil-vänner, de närmaste inom familjen och övriga släktingar, har stor sorg. Han avled i hemmet den 27 Juni- 15. Curt var en glädjespridare i klubben och kunde konsten att berätta underhållande om sina upplevelser under tävlingstiden när vi samlades på våra träffar. Vila i frid Curt- vi är många som saknar dig!

 
Resultat och bilder från UMCK´s Mälar-Rally och Ramsta-tävlingar!

Resultat och bilder från UMCK´s Mälar-Rally och Ramsta-tävlingar!

Den första nyheten för året på UMCK-Veteranernas Bil & MC-Rally var att rallyt gick på helt nya vägar runt Mälaren. Den andra nyheten var att den efterföljande träffen var flyttad till Ramsta Bygdegård. Men vädret var som vanligt - strålande sol!
Klicka på "Race Runt Ranchen" eller på rubriken för att läsa mera!

Läs mer
Årets

Årets "Scramble" - Succe' med inbjudna Väsbyveteraner!

Till UMCK-Veteranernas årlig "Scramble" hade klubben i år inbjudit Upplands-Väsbys Veteranklubb. Och det blev allmän förbrödring när lagen lottades. Klicka på rubriken - eller gå in under "Golf" - för att se mer bilder från årets "Scramble"!
Bilden - Här står "Lag TH" startklara för att slå ut på första Tee!

Läs mer
UMCK-Veteraner besöker Jällis!

UMCK-Veteraner besöker Jällis!

Jällis-banan – en av de första motocrossbanorna utanför Uppsala fick under veckan besök av ett 40-tal UMCK-Veteraner!
Klicka på rubriken – eller under ”Nostalgi” för att läsa mera om Jällis!
Bilden – Så här kunde det se ut när UMCK-arna tränade på 50-talet. Lennart Dahlén forsar fram i lervällingen ute på Jällisbanan!


Läs mer
Hur gick det med utmaningen?

Hur gick det med utmaningen?

Dags att redovisa tävlingen, en tävling som skapat lite oreda och frågor från flera av våra läsare och tävlande. Vi ber om ursäkt att det kanske blev lite otydligt när vi ville skryta om vår veteran-klubb!
För att läsa vidare! Klicka på rubriken eller gå in under ”Tävlingar” i rubriken ovan!
Bilden - Världsmästare 1962 - "Totte" Hallman och "Roffe" Tibblin - bästa individuella poängplockare i varsin klubb!

Läs mer

Välkommen

Klubbens syfte är att bevara den klubbkänsla och sammanhållning som alltid funnits inom UMCK

Läs mer

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterIdag117
mod_vvisit_counterIgår915
mod_vvisit_counterDen här veckan6581
mod_vvisit_counterFörra veckan5873
mod_vvisit_counterDen här månaden28003
mod_vvisit_counterFörra månaden17836
mod_vvisit_counterTotalt989641

Datum: 2015-07-31