You are here:

 

UMCK Veteranerna på plats vid 4-dagars!

Sommarens stora svenska Enduro och Rally äventyr, 4-Dagars Enduro, kördes programenligt för 17: e gången i år. Med start i Sala på morgonen den 30 juni så hade man redan avverkat de första två dagarna innan det var dags för tredje dagens enduroslinga, sträcka 18. Den kördes på UMCK Veteranmedlemmen Hasse Wigenfeldts marker ut vid Ramsta. Som vanligt var enduroslingan, som i år var utlagd på en 7,5 km bana, i perfekt skick och vållade inte deltagarna några större svårigheter. Banan fick idel beröm av deltagarna och snabbaste tiden hade Fredrik Kvarnström från Folkare som klarade slingan på 12,45.

Ett 10-tal av UMCK´s Veteraner fanns på plats och hjälpte till med allehanda sysslor som start och mål funktionärer, trafikdirigerare och kontrollanter ute i skogen. På grund av det begränsade området som fanns till förfogande för att göra en utmanande och tillräcklig lång enduroslinga så fanns det ett flertal möjligheter för förarna att gena. UMCK´s Veteraner var därför strategiskt utplacerade där sådana möjligheter fanns och satte effektiv stopp för detta!

Efter en väl genomförd tävling så bjöds sedan alla veteranerna på gott kaffe och bröd hemma hos familjen Wigenfedt. En perfekt avslutning på en lyckad dag!

 
Trey Canard - vinnare i Oakland!

Trey Canard - vinnare i Oakland!

Trey Canard överraskade med att vinna den fjärde deltävlingen i årets amerikanska Supercross serie som gick i Oakland i helgen. Han vann före Ryan Dungey och Chad Reed. Ken Roczen vurpade och tappade därför den totala ledningen till Dungey. Fredrik Norën lyckades för första gången kvala in till finalen där han tog en 17:e plats!
Bilden - Trey Canard - återigen en vinnare!

Ken Roczen dominerade LA2 Supercrossen!

Ken Roczen dominerade LA2 Supercrossen!

I årets tredje deltävling om de amerikanska Supercross mästerskapen som avgjordes i helgen på Angel Stadium i Los Angeles inför 40.718 åskaådare så vann återigen Ken Roczen en övertygande seger före Ryan Dungey och Eli Tomac. I Lightsklassen segrade förra veckans vinnare Cooper Webb igen och har nu tagit över ledningen totalt i den klassen.
Bilden - Ken Roczen tar hem sin andra seger för året!

Husqvarna - The legendary Brand!

Husqvarna - The legendary Brand!

Husqvarna fortsätter att producera korta video filmer. Kolla in videon "Husqvarna - The legendary Brand"!
Klicka på länken: http://youtu.be/qoxVqBydWdo
Bilden - En känd Husqvarna reklambild från 60-talet!

Kolla Rockstar Energy-Husqvarnas nya modeller!

Kolla Rockstar Energy-Husqvarnas nya modeller!

Husqvarna fortsätter att spinna på nostalgi vågen och visar gärna upp Husqvarnor från 60-talet istället för sina nya, heta 2015-modeller. Kolla in den senaste videon där Husqvarna visar upp en och annan annorlunda modell!
Klicka på rubriken för större bild och på denna länk för videon: http://youtu.be/T7V3v7dJ3BI 
Bilden - Rockstar Energy Husqvarna teamet storsatsar på nya, heta modeller!

Tomac-Roczen fight i Phoenix!

Tomac-Roczen fight i Phoenix!

Eli Tomac fick revansch för sitt misslyckande i den första Supercross tävlingen i LA1 genom att vinna den andra tävlingen som gick på Chase Field stadion i Phoenix inför 49.672 åskådare. Under första delen av finalheatet så hade Tomac och Roczen en hård fight om ledningen som slutligen Tomac avgjorde till sin fördel. 19-åriga Cooper Webb tog sitt livs första seger i Lightsklassen.
Bilden - Tomac går i mål som segrare i den andra Supercross tävlingen i USA! 

 
Resultat och bilder från UMCK´s Mälar-Rally och Ramsta-tävlingar!

Resultat och bilder från UMCK´s Mälar-Rally och Ramsta-tävlingar!

Den första nyheten för året på UMCK-Veteranernas Bil & MC-Rally var att rallyt gick på helt nya vägar runt Mälaren. Den andra nyheten var att den efterföljande träffen var flyttad till Ramsta Bygdegård. Men vädret var som vanligt - strålande sol!
Klicka på "Race Runt Ranchen" eller på rubriken för att läsa mera!

Läs mer
UMCK´s Scramble - stenhårt om segern!

UMCK´s Scramble - stenhårt om segern!

Som vanligt så kunde deltagarna i årets UMCK-Scramble njuta av ett fint sommarväder när tävlingarna avgjordes på Söderby Golfs 9-hålsbana. Ordförande Perssons lag klarade nervpressen bäst och vann - men det var hårfint! Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden - Perra Nyberg, en av de trogna deltagarna i UMCK´s Scramble, vaktar flaggan!

Läs mer
UMCK-Veteraner besöker Jällis!

UMCK-Veteraner besöker Jällis!

Jällis-banan – en av de första motocrossbanorna utanför Uppsala fick under veckan besök av ett 40-tal UMCK-Veteraner!
Klicka på rubriken – eller under ”Nostalgi” för att läsa mera om Jällis!
Bilden – Så här kunde det se ut när UMCK-arna tränade på 50-talet. Lennart Dahlén forsar fram i lervällingen ute på Jällisbanan!


Läs mer
Hur gick det med utmaningen?

Hur gick det med utmaningen?

Dags att redovisa tävlingen, en tävling som skapat lite oreda och frågor från flera av våra läsare och tävlande. Vi ber om ursäkt att det kanske blev lite otydligt när vi ville skryta om vår veteran-klubb!
För att läsa vidare! Klicka på rubriken eller gå in under ”Tävlingar” i rubriken ovan!
Bilden - Världsmästare 1962 - "Totte" Hallman och "Roffe" Tibblin - bästa individuella poängplockare i varsin klubb!

Läs mer

Välkommen

Klubbens syfte är att bevara den klubbkänsla och sammanhållning som alltid funnits inom UMCK

Läs mer

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterIdag498
mod_vvisit_counterIgår967
mod_vvisit_counterDen här veckan5147
mod_vvisit_counterFörra veckan8052
mod_vvisit_counterDen här månaden26976
mod_vvisit_counterFörra månaden8441
mod_vvisit_counterTotalt832948

Datum: 2015-01-31