You are here:

 

UMCK Veteranerna på plats vid 4-dagars!

Sommarens stora svenska Enduro och Rally äventyr, 4-Dagars Enduro, kördes programenligt för 17: e gången i år. Med start i Sala på morgonen den 30 juni så hade man redan avverkat de första två dagarna innan det var dags för tredje dagens enduroslinga, sträcka 18. Den kördes på UMCK Veteranmedlemmen Hasse Wigenfeldts marker ut vid Ramsta. Som vanligt var enduroslingan, som i år var utlagd på en 7,5 km bana, i perfekt skick och vållade inte deltagarna några större svårigheter. Banan fick idel beröm av deltagarna och snabbaste tiden hade Fredrik Kvarnström från Folkare som klarade slingan på 12,45.

Ett 10-tal av UMCK´s Veteraner fanns på plats och hjälpte till med allehanda sysslor som start och mål funktionärer, trafikdirigerare och kontrollanter ute i skogen. På grund av det begränsade området som fanns till förfogande för att göra en utmanande och tillräcklig lång enduroslinga så fanns det ett flertal möjligheter för förarna att gena. UMCK´s Veteraner var därför strategiskt utplacerade där sådana möjligheter fanns och satte effektiv stopp för detta!

Efter en väl genomförd tävling så bjöds sedan alla veteranerna på gott kaffe och bröd hemma hos familjen Wigenfedt. En perfekt avslutning på en lyckad dag!

 
Tredje segern i rad för Dungey!

Tredje segern i rad för Dungey!

Ryan Dungey på sin Red Bull KTM fortsätter att dominera den amerikanska Supercross serien. I helgens tävlingar som gick i Oakland, Californien så fick han en enkel resa med ledning från start till mål. Men det blen europeiskt på resten av pallen då tysken Ken Roczen tog andraplatsen och fransosen Marvin Musquin kom trea. I Lightsklassen blev Kawasakis Joey Savatsky överraskande segrare då Webb fick stopp! Klicka på rubriken för att läsa resultaten!
Bilden - Ryan Dungey - överlägsen i Supercross serien!

Ryan Dungey dominerar Supercrossen!

Ryan Dungey dominerar Supercrossen!

Ryan Dungey tog sin andra seger i årets amerikanska Supercross serie när den tredje tävlingen kördes på Angel Stadium i Los Angeles i helgen och leder serien sammanlagt. Lika övertygande seger i Lights klassen tog THOR-sponsade Yamaha-föraren Cooper Webb som vann sin tredje seger för året! Klicka på rubriken för resultatet!
Bilden - Prispallen i LA2-tävlingen! Dungey, Reed och Roczen!

Ryan Dungey vinner Supercrossen i San Diego!

Ryan Dungey vinner Supercrossen i San Diego!

Årets andra tävling i den amerikanska Supercross serien kördes i helgen på Petco Stadium i San Diego. Ryan Dungey på sin KTM, förra årets dominat,  tog hem segern! Klicka på rubriken för att se resultaten!
Bilden - Det var stor show när Supercrossen kom till San Diego!

Supercrosspremiär med Husqvarna seger!

Supercrosspremiär med Husqvarna seger!

I helgen kördes den första, av sexton tävlingar som ingår i den amerikanska Supercross serien, på Anaheim Stadium i Los Angeles. THOR-sponsrade Jason Andersson på sin  Rockstar- Husqvarna tog överraskande hem segern. Klicka på rubriken för att se flera bilder!

Gott Nytt 2016!  Novemberkåsan går i Uppsala!

Gott Nytt 2016! Novemberkåsan går i Uppsala!

Att Novemberkåsan kommer att köras i Uppsalatrakten känner alla till. Och att AP's och UMCK Veteranernas Kåsa-vinnare-banderoll kommer att synas i samband med Kåsan har vi även tidigare rapporterat om här på hemsidan. Ryktet säger dessutom att man satsar på nytänkande gällande bemanningen av kontrollerna! Så alla veteraner ser nu fram emot att vara med och heja fram förarna ute i skogen - även om de flesta kommer att finnas vid kontrollerna. Varför vid kontrollerna - Klicka på rubriken så har ni svaret!

 
Reportage och resultat från UMCK-Veteranernas Rally!

Reportage och resultat från UMCK-Veteranernas Rally!

Den 29 augusti arrangerade UMCK-Veteranerna sitt sedvanliga Bil & MC-Rallyt. Rallyt avslutades vid Ramsta med diverse lekar som de flesta deltog i. Klicka - att se bilder och reportage!
Bilden - Vid de fyra kontrollerna fanns det klurigheter som skulle besvaras!


Läs mer
Årets

Årets "Scramble" - Succe' med inbjudna Väsbyveteraner!

Till UMCK-Veteranernas årlig "Scramble" hade klubben i år inbjudit Upplands-Väsbys Veteranklubb. Och det blev allmän förbrödring när lagen lottades. Klicka på rubriken - eller gå in under "Golf" - för att se mer bilder från årets "Scramble"!
Bilden - Här står "Lag TH" startklara för att slå ut på första Tee!

Läs mer
UMCK-Veteraner besöker Jällis!

UMCK-Veteraner besöker Jällis!

Jällis-banan – en av de första motocrossbanorna utanför Uppsala fick under veckan besök av ett 40-tal UMCK-Veteraner!
Klicka på rubriken – eller under ”Nostalgi” för att läsa mera om Jällis!
Bilden – Så här kunde det se ut när UMCK-arna tränade på 50-talet. Lennart Dahlén forsar fram i lervällingen ute på Jällisbanan!


Läs mer
Hur gick det med utmaningen?

Hur gick det med utmaningen?

Dags att redovisa tävlingen, en tävling som skapat lite oreda och frågor från flera av våra läsare och tävlande. Vi ber om ursäkt att det kanske blev lite otydligt när vi ville skryta om vår veteran-klubb!
För att läsa vidare! Klicka på rubriken eller gå in under ”Tävlingar” i rubriken ovan!
Bilden - Världsmästare 1962 - "Totte" Hallman och "Roffe" Tibblin - bästa individuella poängplockare i varsin klubb!

Läs mer

Välkommen

Klubbens syfte är att bevara den klubbkänsla och sammanhållning som alltid funnits inom UMCK

Läs mer

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterIdag1294
mod_vvisit_counterIgår1753
mod_vvisit_counterDen här veckan7004
mod_vvisit_counterFörra veckan5531
mod_vvisit_counterDen här månaden7004
mod_vvisit_counterFörra månaden34794
mod_vvisit_counterTotalt1223809

Datum: 2016-02-06