You are here:

 

UMCK Veteranerna på plats vid 4-dagars!

Sommarens stora svenska Enduro och Rally äventyr, 4-Dagars Enduro, kördes programenligt för 17: e gången i år. Med start i Sala på morgonen den 30 juni så hade man redan avverkat de första två dagarna innan det var dags för tredje dagens enduroslinga, sträcka 18. Den kördes på UMCK Veteranmedlemmen Hasse Wigenfeldts marker ut vid Ramsta. Som vanligt var enduroslingan, som i år var utlagd på en 7,5 km bana, i perfekt skick och vållade inte deltagarna några större svårigheter. Banan fick idel beröm av deltagarna och snabbaste tiden hade Fredrik Kvarnström från Folkare som klarade slingan på 12,45.

Ett 10-tal av UMCK´s Veteraner fanns på plats och hjälpte till med allehanda sysslor som start och mål funktionärer, trafikdirigerare och kontrollanter ute i skogen. På grund av det begränsade området som fanns till förfogande för att göra en utmanande och tillräcklig lång enduroslinga så fanns det ett flertal möjligheter för förarna att gena. UMCK´s Veteraner var därför strategiskt utplacerade där sådana möjligheter fanns och satte effektiv stopp för detta!

Efter en väl genomförd tävling så bjöds sedan alla veteranerna på gott kaffe och bröd hemma hos familjen Wigenfedt. En perfekt avslutning på en lyckad dag!

 
KTM's nya Moto-GP bike!

KTM's nya Moto-GP bike!

Ibland brukar vi ju blanda in en road racing cykel bland alla våra cross cyklar och då tycker vi nu det passar bra att visa KTM's nya RC16 som man ska ta upp kampen med i Moto-GP klassen. Går den lika fort som den ser ut så kommer KTM att finnas med i täten när säsongen kör igång! Klicka på rubriken för bättre bild!
Bilden - KTM RC16 - ny för säsongen i Moto-GP klassen!

Motocross vänner har sorg!

Motocross vänner har sorg!

Motocrossvärlden har sorg. Viktor Arbekov från Moskva, världsmästare i motocross i 250cc-klassen 1965 är död. Han dog den 18/2 2017 och blev 74 år. Han är sörjd och saknad av motocross vänner runt om i världen.  
Bilden - Vila i frid Viktor - vi saknar dig!

Ny seger för Eli Tomac!

Ny seger för Eli Tomac!

Kawasaki föraren Eli Tomac tog hem sin tredje seger i årets amerikanska Supercross serie. Han vann övertygande före fransmannen Marvin Musquin och Ryan Dungey i helgens tävling som kördes i Minneapolis, Minnesota. I Lights-klassen vann Pro Circuit Kawasakis John Savatgy.
Bilden - Eli Tomac körde hem sin tredje seger för året i Minneapolis!

Inbjudan till UMCK Veteranernas årsmöte!

Inbjudan till UMCK Veteranernas årsmöte!

Klicka på rubriken för att läsa inbjudan!

Fransk seger i Supercrossen!

Fransk seger i Supercrossen!

Fransmannen Marvin Musquin överraskade alla – utom KTM’s teamboss Roger de Coster som har trott på Marvin under lång tid - när han vann helgens Supercross tävling i Arlington, Texas. Marvin ledde från start till mål och vann före Colin Seely och Jason Andersson. I 250cc klassen vann Justin Hill sin fjärde seger för året!
Bilden – En glad Marvin Musquin tar emot publikens jubel efter segern!

 
Reportage och Resultat från UMCK Veteranernas Rally -16!

Reportage och Resultat från UMCK Veteranernas Rally -16!

Årets Bil & MC-Rally, denna gång med temat ”Badplatser i Hagundabygden”, har tillsammans med den efterföljande 5-kampstävlingen avgjorts i helgen.
Klicka på rubriken eller ”Race Runt Ranchen” för att läsa mera!
Bilden – Kluriga frågor att svara på. Här några av deltagarna vid andra kontrollen!

Läs mer
UMCK's Scramble -16 avgjord i strålande sol!

UMCK's Scramble -16 avgjord i strålande sol!

Även i år så var det strålande sol och ett perfekt golfväder för de golfande veteranerna som hade tagit sig till Söderbys 9-hålsbana för att göra upp om årets UMCK-Veteranernas Scramble!
Klicka på rubriken eller på "Golfen" i menyraden övanför för att läsa mera!
Bilden - Söderbys 9-hålsbana - reserverad för spelsugna veteraner!

Läs mer
Nostalgi bilder från Jumkilsbanan år 1955!

Nostalgi bilder från Jumkilsbanan år 1955!

Här kommer några nostalgibilder från UMCK’s hemmabana vid natursköna Jumkilsån. Bilderna är från tävlingar 1955 och är från de första tävlingarna som kördes på banan. Klicka på rubriken för att se fler bilder!
Bilden – ”Lelle” Dahlén på sin Maico hoppar upp för krönet på den stora uppförsbacken!

Läs mer
Dags att vara med och tävla igen!

Dags att vara med och tävla igen!

Dags att tävla igen -Vem är föraren? Klicka på rubriken så kan du se ett antal bilder på förare från tävlingar som kördes på Rosendalsbanan i slutet på 60-talet. Vi vet inte själva vilka är vilka - inte ens den eminenta fotografen Torbjörn Johansson vet - utan vi hoppas att få in svar från er läsare och bekräfta vilka förarna kan vara. Den som kommer in med flest svar blir vinnare - och priset är äran den här gången! Vi vet som sagt inte de rätta svaren! Skriv svaren under meddelande under rubriken "Kontakt" plus ange ditt namn!
Bilden - Vem som syns på detta foto har vi svaret på - Cenneth Lööf på sin Montesa!

Läs mer

Välkommen

Klubbens syfte är att bevara den klubbkänsla och sammanhållning som alltid funnits inom UMCK

Läs mer

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterIdag1281
mod_vvisit_counterIgår1434
mod_vvisit_counterDen här veckan131390
mod_vvisit_counterFörra veckan10715
mod_vvisit_counterDen här månaden150055
mod_vvisit_counterFörra månaden21951
mod_vvisit_counterTotalt1694358

Datum: 2017-02-25